Глава Ради НБУ просить припинити подальшу соціалізацію бюджету

Четвер, 27 липня 2006, 17:48

Надмірна соціалізація бюджету є істотним гальмом на шляху прискорення росту української економіки, вважає голова Ради НБУ, директор Інституту економіки і прогнозування НАН України Валерій Геєць.

"В останні роки в нас йде боротьба між капіталізацією і соціалізацією. Не можуть темпи росту заробітної плати три-чотири роки обганяти темпи росту економіки... Провокатор цих речей - бюджет", - заявив він, виступаючи на публічному представленні результатів роботи уряду в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Геєць відзначив, що перерозподіл ВВП через бюджет зріс з 26% у першому кварталі 2004 року до 30% у першому кварталі 2005 року і 35,3% - у 2006 році.

Глава Ради НБУ додав, що норма нагромадження в Україні складає 20% при необхідних 25-28%.

Реклама:

Він підкреслив, що, незважаючи на поновлення нарощування інвестицій у капітал, зберігається серйозна проблема їхньої неефективності, особливо в обробній промисловості, будівництві та торгівлі.

"Україні необхідно підтримувати темпи росту економіки на рівні 6-7%. Для цього необхідна консервативна економічна політика", - підсумував глава ради НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!