Рейтинги "Укрсоцбанку" після завершення його купівлі підвищаться несуттєво

Середа, 26 липня 2006, 15:53

У випадку успішного завершення угоди про придбання АКБ "Укрсоцбанк" італійським Banca Intesa рейтинги "Укрсоцу" можуть бути підвищені на три поділи шкали, але навряд чи вони перевищать рівень суверенного кредитного рейтингу по зобов'язанням в іноземній валюті.

Так міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor-s (S&P) прокоментувало своє рішення про розміщення рейтингів українського "Укрсоцбанку" у список "CreditWatch" (рейтинг на перегляді), передає Ліга.

Як повідомили в агентстві, рейтинги українського банку були поміщені в "CreditWatch" з позитивним прогнозом після появи повідомлення про підписання угоди між Banca Intesa і основним акціонером "Укрсоцбанку" про придбання 88,1% акцій.

Очікується, що дана угода, яка підлягає схваленню регулюючих органів, буде завершена в II півріччі 2006 р.

"Зроблена банком додаткова емісія акцій на суму в 300 млн. грн. (близько 60 млн. дол.) дозволить підвищити капіталізацію і поліпшити перспективи росту в короткостроковій перспективі, однак по мірі розширення бізнесу навантаження на капітал знову зросте", - переконані в агентстві.

Реклама:

"Гарною противагою деяким негативним рейтинговим факторам є міцні позиції "Укрсоцбанку" на українському ринку банківських послуг, досить високі фінансові показники і гарна позиція ліквідності", - вважає аналітик S&P Джон Гіблінг.

Нагадаємо, у лютому поточного року Banca Intesa (Італія) і контролюючі акціонери АКБ "Укрсоцбанк" підписали угоду про покупку акцій в обсязі 85,42% статутного капіталу українського банку. Сума угоди склала близько 1 млрд. 160 млн. дол.

"Укрсоцбанк" засновано у вересні 1990 року. Він входить до п'ятірки найбільших банків України.

Статутний капітал банку на 1 липня 2006 року склав 370 млн. грн., чисті активи - 12 млрд. 490 млн. 458 тис. грн., кредитний портфель - 9 млрд. 362 млн. грн., поточний фінансовий результат - 148 млн. 445 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!