"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американці вкладуть в Україну $400 млн.

Вівторок, 25 липня 2006, 14:33

Американська компанія з Флориди Hansberger Global Investors, що керує понад 8 млрд. 500 млн. доларів своїх клієнтів-інвесторів, створила фонд прямих інвестицій в Україну в обсязі близько 400 мільйонів доларів.

Про це повідомив глава Державного агентства по інвестиціям і інноваціям Віктор Івченко в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я брав участь у Сінгапурі в роад-шоу фонду пайових інвестицій. Думаю, він зібрав по мінімуму 400 мільйонів доларів, причому практично усі підписувалися з умовою співінвестування. З урахуванням цього, загальна сума інвестицій може бути ледве не під мільярд доларів", - сказав Івченко.

Він відзначив, що до можливостей вкладення в Україну в ході роад-шоу й інших його зустрічей у Сінгапурі був виявлений величезний інтерес.

Реклама:

"Потенційні інвестори вже починають приїжджати. Буквально у найближчий тиждень чекаємо HLBank, а потім - пов'язану з ним компанію по роботі з нерухомістю", - сказав як приклад глава Держінвестицій.

HGI було створено в 1994 році за участю екс-глави Міжнародного суспільства фінансових аналітиків Томаса Хансбергера (Thomas L. Hansberger).


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!