"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд соцстрахування заявляє про можливе банкрутство

Вівторок, 25 липня 2006, 17:12

Фонд соцстрахування по тимчасовій утраті працездатності заявляє про можливе банкрутство через борги бюджету в 333 млн. гривень по виплатах при народженні дитини.

Про це говориться в повідомленні Фонду, передають Українські новини.

"Фонд соціального страхування по тимчасовій утраті працездатності знаходиться на грані банкрутства", - говориться в повідомленні.

Погіршення фінансового стану Фонд пов'язує з відсутністю державного фінансування в необхідних обсягах.

Реклама:

"З метою забезпечення стабільної діяльності Фонду просимо терміново вжити заходів по погашенню заборгованості державного бюджету, яка виникла внаслідок недофінансування витрат Фонду на виплату допомоги при народженні дитини в сумі 333 млн. 34 тис. гривень за перше півріччя 2006 року", - говориться в повідомленні.

За даними Фонду, у держбюджеті-2006 на виплати допомоги при народженні дитини передбачено лише 1 млрд. 42 млн. 178 тис. гривень, що складає близько 43% від реальних потреб (по оцінках Фонду, на такі виплати в 2006 році необхідно близько 2 млрд. 400 млн. гривень).

Фонд підкреслює, що подальша відсутність державного фінансування призведе до скорочення соціальних виплат і, як наслідок до виникнення соціальної напруги.

З 1 квітня 2005 року при народженні дитини виплачується одноразова допомога в обсязі 8 тис. 500 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!