"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура збрехала про заборгованість по зарплаті на "Міттал Стіл"?

Вівторок, 25 липня 2006, 17:37

Коментуючи повідомлення Дніпропетровської прокуратури про те, що компанію "Міттал Стіл" змусили виплатити 38 млн. грн. заборгованості по зарплаті, голова адміністрації по кадрам і зв'язкам із громадськістю Франк Паннір відзначив: "У "Міттал Стіл" з моменту приходу на комбінат не було і на сьогоднішній день немає заборгованостей перед працівниками підприємства по виплаті заробітної плати. Вона нараховується вчасно, перераховується на особові рахунки працівників в обслуговуючому відділенні банку два рази на місяць. Розмір фонду оплати праці за червень склав 100 млн. 400 тис. грн., очікуваний розмір за липень – приблизно такий же".

З моменту приходу Mittal Steel на підприємство, протягом минулих майже 8 місяців, заробітна плата підвищувалася три рази: з 27 листопаду 2005 року, з 1 січня і з 1 червня 2006 року, повідомляє прес-служба компанії.

У першому півріччі за допомогою незалежних консультантів адміністрація підводила підсумки роботи і визначала наявні реальні можливості з підвищення заробітної плати.

25 травня було прийнято спільну постанову адміністрації і профспілкового комітету підприємства "Про підвищення тарифних ставок і посадових окладів працівникам ВАТ "Міттал Стіл Кривій Ріг".

"У своєму рішенні про підвищення тарифних ставок і посадових окладів адміністрація знайшла підтримку профспілкового комітету і, відповідно до прийнятої 25 травня спільної постанови, зазначені вище ставки й оклади з початку нинішнього року збільшені в два етапи: на 10% з 1 січня і на 5% з 1 червня. Донарахування заробітної плати працівникам підприємства за січень, лютий, березень, квітень 2006 року, з урахуванням збільшення зарплати в травні, що в загальній сумі склало 38 млн. грн., було зроблено в травні і виплачено в червні" – говориться в повідомленні прес-служби компанії.

Нагадаємо, 25 липня прес-служба прокуратури Дніпропетровської області поширила повідомлення, у якому, зокрема, сказано: "Унаслідок принципової позиції прокуратури Дзержинського району Кривого Рогу і використання відповідних заходів реагування ВАТ "Міттал Стіл Кривій Ріг" виплачено 38 млн. заборгованості по заробітній платі".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!