Мінпромполітики буде судитися за "Турбоатом"

Вівторок, 25 липня 2006, 19:01

Міністерство промислової політики у випадку ухвалення судового рішення про заборону передачі в його управління державних корпоративних прав у ВАТ "Турбоатом" має намір заперечувати це рішення в суді.

"Ми будемо діяти в правовому полі, будемо позивати, і я переконаний, що виграємо", - сказав журналістам міністр промислової політики Володимир Шандра на звітній прес-конференції 25 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлявся, "Мегабанк" (Харків), який є міноритарним акціонером "Турбоатому", заперечив у судовому порядку розпорядження уряду про передачу Мінпромполітики функцій управління корпоративними правами держави, вважаючи, що процес передачі державних корпоративних прав від Фонду держмайна до Мінпромполітики не дозволяє підприємству вирішити кадрові питання і може негативно позначитися на керуванні ним.

Господарський суд Києва рішенням призупинив дію розпорядження уряду.

Реклама:

Міністр промполітики також висловив думку, що втручання міноритарного акціонера у процес передачі корпоративних прав було продиктовано аж ніяк не інтересами підприємства.

"Коли міноритарний акціонер забороняє передачу корпоративних прав від одного центрального органа іншому і суд це задовольняє, я не знаю - тоді, мабуть, у нас така судова система...", - додав Шандра.

Державі належить 75,22% акцій ВАТ "Турбоатом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!