"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк: Нафтопродукти в Україні можуть подорожчати

Четвер, 20 липня 2006, 12:30 -

Можливе подорожчання нафтопродуктів в Україні найближчим часом буде обґрунтованим у зв'язку з ростом ціни на нафту на світовому ринку до рекордної величини, вважає міністр економіки Арсеній Яценюк.

"Будь-які ціни на енергоносії в сучасному світі пов'язані зі світовими тенденціями в геополітиці й економіці. Якщо хтось когось починає бомбити, у Нью-Йорку ціна на нафту відразу росте: за місяць вона виросла з 68 доларів до історичного максимуму 78 доларів за барель", - сказав міністр у Києві в середу, передають Подробиці.

Він нагадав, що зростання цін на світовому ринку, крім опосередкованого впливу, прямо веде до збільшення Росією ставки експортного мита на нафту, а значить і до її подорожчання для України.

Яценюк прогнозує, що встановлене Росією з 1 серпня рекордне мито в 216,4 долари за тонну наступного місяця буде підвищено.

Реклама:

"Поки ми компенсуємо зовнішні цінові шоки за рахунок внутрішнього ресурсу - через продаж нафти власного видобутку на аукціонах. Але це поки єдиний компенсатор", - додав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: