Для населення можуть запровадити диференційовані ціни на газ

Середа, 19 липня 2006, 18:15

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" вважає за необхідне впровадження диференціації ціни на газ для населення залежно від обсягів його споживання.

Про це журналістам повідомив начальник департаменту обліку нафти та газу "Нафтогазу" Валерій Панасюк у ході "круглого стола" на тему "Облік нафти й газу в умовах нової цінової ситуації", що проходив 19 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, доцільно встановити річні норми споживання газу й розділити споживачів на чотири тарифних групи залежно від установленого газовикористовуючого устаткування й річних обсягів споживання газу.

Панасюк припустив, що, з огляду на досвід Польщі, розподіл по групам умовно може бути таким: перша група - зі споживанням до 300 куб. м газу на рік, або наявністю плити газової в багатоквартирному будинку; друга - 301-800 куб. м газу, або наявність плити газової й водонагрівача; третя - 801-5000 куб. м газу на рік, або наявність плити газової й казана; четверта - понад 5 тис. куб. м газу на рік, або наявність плити газової, казана в будинку зі значною опалювальною площею.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!