Рада НБУ перестала бути дієздатним органом

Вівторок, 18 липня 2006, 13:48

Рада Нацбанку перестала бути дієздатним органом, тому що у зв'язку із закінченням строку повноважень ряду її членів у липні поточного року не може бути сформований кворум для проведення засідань Ради.

"На сьогоднішній день, якщо підійти формально юридично, Рада НБУ не має кворуму, оскільки закінчилися повноваження ряду її членів", - сказав заступник керівника апарату Ради НБУ Олександр Чечелюк, передає "Інтерфакс-Україна".

До липня 2006 року членами Ради НБУ були 14 чоловік, тоді як установлений законом про Нацбанк мінімальний кворум для проведення її засідань - 10 членів Ради.

Разом з тим 16 липня завершився семирічний строк повноважень членів Ради НБУ Валерія Альошина, Сергія Буряка, Петра Порошенко, Федора Шпига й Ігоря Юшко, які ввійшли до Ради НБУ відповідно до рішення Верховної Ради від 16 липня 1999 року.

Реклама:

Як повідомив Чечелюк, парламент ще може встигнути обрати членів Ради НБУ по своїй квоті (за винятком голови НБУ, члени Ради Нацбанку призначаються на пропорційній основі президентом і Верховною Радою), щоб Рада встигла встановити Основні принципи грошово-кредитної політики на 2007 рік відповідно до законодавчо встановленого строку - до 15 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!