"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Промисловість Криму "підросла" на 2,6%

Вівторок, 18 липня 2006, 14:40

За 6 місяців 2006 року ріст обсягів промислового виробництва в Автономній Республіці Крим склав 2,6 % у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Як повідомили у прес-службі Ради міністрів АРК, приросту обсягів виробництва досягнуто у всіх основних галузях промисловості, зокрема, у добувній - на 5%, обробній - на 1,5%, виробництві й розподілі електроенергії, газу, тепла й води - на 11%, передає Ліга.

Підприємства машинобудівної промисловості АРК збільшили виробництво на 18,3%, що обумовлено нарощуванням обсягів випуску продукції на підприємствах з виробництва машин і встаткування (на 14,2%), електричного та електронного устаткування (на 11,3%), транспортного машинобудування (на 34%).

Зростання виробництва металургійних підприємств склало 7,6%, легкої промисловості - 16,4% (за рахунок текстильної промисловості й пошиття одягу). У целюлозно-паперовій і поліграфічній промисловості приріст випуску в 13,1% досягнуто завдяки зростанню виробництва виробів з паперу й картону (25,1 %), поліграфії (19,9 %).

Реклама:

Збільшення випуску продукції на підприємствах з виробництва пластин, труб і профілів із пластмас в 1,6 рази (при скороченні виробництва на підприємствах базової хімічної продукції на 2,9%) дозволив зберегти ріст (1,5%) у хімічній і нафтохімічній промисловості.

У той же час на 3,3% знижені обсяги виробництва в харчовій промисловості та переробці сільськогосподарських продуктів, на 92,3% - у виробництві деревини й виробів з неї, на 66,3% - в обробці металевого лому й меблевої промисловості, на 60,49% - в галузі виробництва шкіри та шкіряного взуття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!