"Індустріальний союз Донбасу" намагається обійтися без газу

Понеділок, 17 липня 2006, 11:17 -

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" має намір замінити використовуваний у виробництві природний газ коксовим і доменним газом на Алчевському металургійному комбінаті до кінця 2008 року.

Про це в ході форуму Yalta European Strategy повідомив віце-президент консорціуму "Індустріальна група", керуючого активами ІСД, Олександр Чалий, передають Українські новини.

За його словами, після завершення реалізації програми заміни природного газу на коксовий і доменний природний газ буде використовуватися тільки в тих виробничих операціях, у яких він технологічно необхідний.

Чалий відзначив, що реалізація програми дозволить знизити споживання природного газу на комбінаті на 80%, вартість реалізації проекту - кілька сотень мільйонів доларів.

Реклама:

Також Чалий підкреслив, що відповідні проекти ІСД здійснює і на інших своїх меткомбінатах, включаючи підприємства в Польщі й Угорщині; загальна вартість проектів на всіх підприємствах - більше 1 млрд. доларів.

ІСД спеціалізується на виробництві й реалізації металопродукції, контролюючи Алчевський і Дніпровський металургійні комбінати, Краматорський металургійний комбінат ім. Куйбишева, Дніпропетровський трубний завод, Алчевський коксохімічний завод, Пантелеймонівський вогнетривкий завод, а також металургійний комбінат Dunaferr і металургійний завод DAM Steel в Угорщині, Huta Czestochowa у Польщі й інші активи.

По 49,99% у статутному фонді корпорації ІСД володіють компанії "Азовінтекс" (Маріуполь) і "Візаві" (Донецьк), 0,02% належить компанії "Онікс-Дон" (Донецьк).

"Азовінтекс" контролює Сергій Тарута, "Візаві" - президент консорціуму "Індустріальна група", управляючого активами ІСД, Віталій Гайдук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: