"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін заявляє, що не укладав договір з Microsoft

Понеділок, 17 липня 2006, 13:11

В офіційній заяві Кабміну підкреслюється, що уряд не укладала договорів про легалізацію комп'ютерних програм з компанією Microsoft, а лише прийняв ряд рішень для забезпечення легалізації програмного забезпечення.

Так, в 2002 році розпорядженням Кабміну була затверджена Концепція легалізації програмного забезпечення й боротьби з нелегальним його використанням, передає УНІАН.

Постановою Кабінету міністрів України "Про затвердження Порядку використання комп'ютерних програм в органах виконавчої влади" передбачено, зокрема, що органи виконавчої влади закуповують винятково ліцензійні екземпляри таких програм або екземпляри програм вільного використання.

У травні 2005 року був укладений договір між компанією Microsoft Ireland Operations Limited та Міністерством освіти та науки про легалізацію комп'ютерних програм виробництва компанії.

Реклама:

Договором передбачалося, що компанія Microsoft буде надавати спеціальні пільгові цінові умови на комп'ютерні програми власного виробництва (без уточнення розмірів знижок) за умови, що органи виконавчої влади щорічно будуть закуповувати певну кількість екземплярів цих програм.

Як повідомлялося, компанія "Майкрософт-Україна" з 1 липня призупинила підписаний в 2005 році з Кабінетом міністрів договір про легалізацію програмного забезпечення Microsoft у державних органах влади через невиконання договору урядом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!