Українську зброю продають неефективно

Понеділок, 17 липня 2006, 13:33

Колегія Рахункової палати за результатами перевірки держкомпанії "Укрспецекспорт" та її дочірніх підприємств відзначає, що компанія не забезпечила ефективної реалізації державного майна військових формувань.

Перевірка проводилася на предмет повного й своєчасного переведення в держбюджет коштів, отриманих від реалізації в 2004-2005 роках державного майна, повідомляє 17 липня прес-служба палати, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні також відзначається, що реалізація значної кількості об'єктів цього майна не привела до істотного поповнення дохідної частини державного бюджету.

Фахівці палати відзначають, що фактичні переведення в держбюджет від реалізації такого майна в 2005 році склали тільки 10-12% від його залишкової вартості, запропонованої до реалізації, що стало однією з причин ненадходжень у бюджет коштів в обсягах, визначених законами.

Реклама:

За 2004 рік дохідна частина бюджету за рахунок надходжень від реалізації надлишків військового майна виконана на 68,8%, а за 2005 рік - на 67,6%.

У Рахунковій палаті відзначають, що в результаті відсутності контролю за виконанням умов укладених договорів комісії з боку Міноборони ДК "Укрспецекспорт" і її дочірніми підприємствами в 2004-2005 роках на своїх рахунках безпідставно втримувалися кошти, отримані від реалізації держмайна на суму 1 млн. 600 тис. грн.

Фахівці палати також відзначають недосконалість чинного законодавства, що регулює порядок реалізації військового майна.

Про результати перевірки проінформовані Верховна Рада й Кабінет міністрів, а висновок спрямований генеральному директору ДК "Укрспецекспорт" для усунення недоліків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!