"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМ заявляє про критичну ситуацію з поверненням акцій НЗФ

Понеділок, 17 липня 2006, 16:13

Процес повернення акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" у державну власність може зайти в глухий кут у зв'язку з позицією Генеральної прокуратури України.

Про це заявляє Фонд держмайна на своєму офіційному сайті, передає "Інтерфакс-Україна".

ФДМ констатує, що задоволення позовних вимог Генпрокуратури в тій редакції, у якій вони подані в суд, унеможливить зарахування акцій НЗФ на рахунок Фонду.

Відповідно до документу, судове засідання по цій справі відбудеться 19 липня.

Реклама:

Члени міжвідомчої робочої групи з повернення акцій НЗФ у держвласність неодноразово інформували Генпрокуратуру про необхідність приведення її позовних вимог у відповідність до вимог законодавства й підтверджували правильність позиції ФДМ в цьому питанні.

Однак Генпрокуратура не змінила своїх позовних вимог, про що повідомила членів групи на останній нараді, що відбулася 11 липня, йдеться в заяві.

Верховний суд України 20 січня 2006 року підтвердив незаконність продажу 50%+1 акція ВАТ "НЗФ" промислово-фінансовому консорціуму "Придніпров'я", однак зберігач акцій - "Укрсоцбанк" - дотепер не перевів ці акції на рахунок Фонду.

ФДМ в травні 2003 року продав ПФК "Придніпров'я" 25% акцій ВАТ "НЗФ" за 205 млн. грн., у серпні того ж року - ще 25%+1 акція заводу за 205 млн. 500 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!