Столична вода значно подорожчає

П'ятниця, 14 липня 2006, 15:11

Київська міська рада має намір збільшити тарифи на водопостачання і водовідвід у столиці.

Таке рішення депутати Київради прийняли на сесії 13 липня, передають Українські новини.

Київрада доручила Київський міській державній адміністрації разом з акціонерною компанією "Київводоканал" розробити й погодити економічно обґрунтовані тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідводу до серпня.

Крім того, Київрада має намір розробити заходи щодо підтримки малозабезпечених громадян для того, щоб компенсувати їм різницю між діючими зараз тарифами й тими, які будуть прийняті.

Реклама:

У зверненні "Київводоканалу" до депутатів Київради сказано, що тарифи на воду для населення Києва зараз є одними з найнижчих в Україні.

Чинні тарифи були затверджені Київдержадміністрацією ще в 1999 році.

"За результатами роботи в 2005 році розмір діючих середніх тарифів (у Києві) дозволив покрити витрати "Київводоканалу" по водопостачанню всього на 63,8%, а по водовідводу - на 51,3%", - сказано у зверненні.

Таким чином, "Київводоканал" вважає, що тарифи повинні бути збільшені, оскільки за останні 7 років ціни на паливо, реагенти для очищення води й енергоносії істотно збільшилися.

За даними "Київводоканалу" максимальний тариф на водопостачання й водовідвід (який почне діяти із другого півріччя) існує в Чернівецькій (2,94 гривні на місяць) і Кіровоградської (2,8 гривні на місяць) областях.

Тим часом тарифи в Києві залишаються на рівні 0,68 гривень на місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!