Державіаслужба поплатилася за аеропорт "Бориспіль"

Четвер, 13 липня 2006, 10:01

Кабінет Міністрів вирішив звільнити Миколу Марченко з посади глави Державної служби України по нагляду за забезпеченням безпеки авіації за "грубе порушення трудових обов'язків", а Миколу Давидова - з посади першого заступника глави відомства у зв'язку з ліквідацією посади.

Про це повідомив прем'єр-міністр Юрій Єхануров на засіданні уряду 12 липня, передає Ліга.

Рішення про звільнення було прийнято урядом після доповіді міністра транспорту й зв'язку Віктора Бондаря.

Глава українського уряду також повідомив, що уряд попросить відповідні служби звернутися в Службу безпеки України, щоб розслідувати "факти, що мали місце позавчора ввечері".

Реклама:

У свою чергу Бондар пояснив, що Марченко був звільнений з посади глави Державіаслужби, оскільки "перешкоджав рішенню проблемних питань, що виникли в аеропорті "Бориспіль".

За його словами, інцидент, про який згадав Єхануров на засіданні уряду, полягав у тому, що позавчора ввечері о 23:00 перший заступник глави Державіаслужби Давидов зібрав в аеропорту всіх заступників і "влаштував чергове подання Олександра Шишкова в якості гендиректора "Борисполя" всім керівникам департаментів".

Державіаслужба своїм наказом від 17 травня 2006 звільнила Шишкова "за порушення умов контракту (неефективне використання державного майна) з посади генерального директора ГМА "Бориспіль". Крім того, наказом Державіаслужби від 17 травня 2006 генеральним директором ГМА "Бориспіль" було призначено Петра Липовенка.

Пізніше Шевченківський районний суд Києва задовольнив позов Шишкова до Державіаслужби та Мінтрансу щодо визнання частково недійсними наказів про звільнення Шишкова з посади генерального директора "Борисполя" і зобов'язав Державіаслужби не перешкоджати Шишкову у виконанні посадових зобов'язань.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!