"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американські бізнесмени не хочуть бачити Росію у СОТ

Понеділок, 10 липня 2006, 13:50 -

Представники американського бізнесу закликали президента США Джорджа Буша відкласти вступ Росії у Світову організацію торгівлі, поки Москва "не продемонструє, що вона буде надійним партнером у світовому торговельному співтоваристві".

Лист президентові США підписали 16 організацій, що представляють інтереси бізнесу, у тому числі Chamber of Commerce, Emergency Committee for American Trade, передає "Інтерфакс-Україна".

У числі проблем, що викликають їхню заклопотаність, вони назвали необхідність зміцнення Росією заходів із захисту інтелектуальної власності, зняття технічних бар'єрів для ввозу американської сільгосппродукції.

Групи, що представляють американський бізнес, хотіли б також поступового зняття обмежень для іноземних інвестицій у банківському секторі та страхуванні.

Заступник голови комітету з економічної політики, підприємництва та туризму Держдуми РФ Алєксєй Ліхачьов, який входить у робочу групу по приєднанню РФ до СОТ, раніше відзначав, що США занадто політизували двосторонні переговори з приєднання РФ до СОТ і затягують їх з неекономічних причин.

Реклама:

4 липня президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія відмовиться від дотримання умов СОТ, якщо вона не буде прийнята до цієї організації.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день Росія завершила переговори з усіма учасниками цієї організації, за винятком США.

Питання про те, хто першим вступить у СОТ - Росія чи Україна - є принциповим для обох країн.

У випадку, якщо Росія потрапить у цю організацію першою, Україні доведеться одержувати її згоду на вступ до СОТ. Однак, беручи до уваги загострення в російсько-українських відносинах, одержати подібне схвалення буде досить складно.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: