Європейці готові почати кредитування "Енергоатому"

Понеділок, 10 липня 2006, 17:02

Європейська спільнота по атомній енергії і Європейський банк реконструкції та розвитку підтвердили готовність почати кредитування заходів щодо підвищення безпеки другого енергоблоку Хмельницької та четвертого Рівненської атомних електростанцій.

Як повідомив ЄБРР у прес-релізі 10 липня, Україна, створивши фонд зняття з експлуатації АЕС, виконала останню умову для надання позики в обсязі 125 млн. дол. на реалізацію даного проекту, передають Українські новини.

Кредитні кошти Euratom (Європейська спільнота по атомній енергії) і ЄБРР передбачалося використати для реалізації 77 заходів, які необхідно було виконати після пуску блоків до 2007 року.

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", оператор АЕС України, Euratom і ЄБРР в середині 2004 року підписали пакет угод про надання кредиту в обсязі 125 млн. дол. на підвищення безпеки двох енергоблоків ХАЕС-2/РАЕС-4.

Реклама:

Відповідну гарантійну угоду парламент України ратифікував у вересні 2005 року.

"Енергоатом" планує отримати кредитні кошти Euratom і ЄБРР до кінця 2006 року.

НАЕК "Енергоатом" експлуатує на чотирьох станціях України 15 енергоблоків з водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою потужністю13 тис. 835 МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!