США допоможе Україні підвищити енергонезалежність

Понеділок, 10 липня 2006, 18:01

Агентство США по міжнародному розвитку оголосило про початок програми вартістю 1 млн. дол., метою якої є посилення енергетичної ефективності України та збільшення її енергетичної незалежності.

10 липня про початок програми повідомив директор місії USAID (Агентство США по міжнародному розвитку) в Україні Ерл Гаст на прес-конференції в Одесі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що ця програма дасть два результати - по-перше, ми сподіваємося допомогти підприємствам, які будуть брати участь у програмі, заощадити значний обсяг газу, і по-друге, створити модель, яку зможуть перейняти інші промислові виробники. При цьому програма досягне своєї мети - підвищити ефективність використання енергоресурсів у промисловому секторі України", - відзначив Гаст.

У рамках програми "Ініціатива в сфері енергетичної ефективності промислового сектору" USAID надасть Україні технічну допомогу й запропонує високорентабельні фінансові рішення, які повинні забезпечити ефективніше використання енергоресурсів у промисловості.

Реклама:

За період з 1992 року з метою сприяння демократичним, економічним і суспільним перетворенням USAID надало Україні технічну й гуманітарну допомогу на загальну суму більш 1 млрд. 400 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!