У випадку приходу іноземних інвесторів і підрядників ціни на житло знизяться - експерт

Вівторок, 6 червня 2006, 15:00

Будівельна компанія "Градострой" вважає за можливе зниження цін на житло у випадку приходу на ринок нерухомості іноземних інвесторів та підрядників.

Про це сказав генеральний директор "Градострою" Віктор Власов, повідомляють Українські новини.

Реклама:

"На ціноутворення могли б кардинально вплинути такі фактори, як, наприклад, прихід на ринок іноземних інвесторів і підрядників... які могли б демпінгувати, але, не знаючи правил гри на нашому ринку, вони просто не можуть скласти конкуренцію", - сказав Власов.

Він сказав, що приходу інвесторів на український ринок перешкоджають у першу чергу адміністративні бар'єри.

У той же час, Власов відзначив, що при зниженні витрат на одержання дозвільної документації знизити собівартість будівництва навряд чи вдасться.

"Мене дивують заяви міністра будівництва Павла Качура, який, реформувавши дозвільну систему, хоче домогтися зниження собівартості будівництва в 2 рази. Навряд чи це здійсненно на практиці", - сказав Власов.

За його словами, офіційні й неофіційні витрати на одержання дозволів збільшують собівартість будівництва на 2-10% від кошторисної вартості будинку.

"Градострой" заявляє, що основною причиною, яка гальмує формування ринку землі Києва, є відсутність детальних планів забудови районів. Також компанія вважає неможливим збільшення обсягу будівництва в Києві через брак кваліфікованих кадрів.

"Градострой" здійснює діяльність на будівельному ринку Києва та Київської області. Компанія "Градострой" зареєстрована у формі товариства з обмеженою відповідальністю в грудні 2001 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!