"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДЕШЕВИМ ГАЗОМ В 3 КВАРТАЛІ УКРАЇНА ЗАБЕЗПЕЧЕНА - ЄХАНУРОВ

П'ятниця, 30 червня 2006, 12:33 -

Компанія "РосУкрЕнерго" і спільне підприємство "Укргаз-Енерго" домовилися про поставки газу в липні-вересні 2006 року споживачам України за ціною 95 доларів за тисячу куб. м.

Про це журналістам повідомив прем'єр-міністр Юрій Єхануров на засіданні Кабінету Міністрів 30 червня, передають Українські новини.

За його словами, між компаніями "Росукренерго" і "Укргаз-Енерго" були проведені всі необхідні переговори з узгодження ціни газу в 3 кварталі.

"Імпортований газ в 3 кварталі буде коштувати 95 доларів за тис. куб. м, відносно 4-го кварталу будемо проводити роботу далі", - сказав він.

Крім того, Єхануров повідомив, що причин для нестабільної роботи промисловості України немає.

Реклама:

"Із завтрашнього дня економічні відносини в газовій сфері в нас виходять на новий рівень, немає розмов про збитковості галузі (промислової), є можливість вимагати від галузі, як повинно бути", - сказав Єхануров.

Раніше російський газовий монополіст компанія "Газпром" допускала можливість збільшення ціни на газ, що поставляє в Україну компанія "Росукренерго", із другого півріччя 2006 року.

У лютому Міністерство фінансів заявило, що компанія "Росукренерго" може змінювати ціну на газ, який поставляє в Україну, з початковою - 95 доларів за тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: