Fitch запровадив національну шкалу рейтингів для України

Четвер, 29 червня 2006, 14:38 -

Сьогодні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оголосило про введення національної шкали рейтингів для України.

Національні рейтинги привласнюються аналітичною командою московського офісу агентства за підтримки з боку аналітиків міжнародних офісів Fitch, повідомляє Ліга.

Як повідомили в агентстві, національний рейтинг "AA+(ukr)"/прогноз "Стабільний", наданий Україні, відіграватиме роль орієнтира для оцінки інших емітентів і емісій у країні.

"Рішення агентства про введення в Україні національної рейтингової шкали обумовлене високими темпами росту внутрішнього ринку корпоративних облігацій в Україні і викликаним таким ростом попитом на даний рейтинговий продукт із боку емітентів і інвесторів", - відзначив Дмітрій Сурков, управляючий директор і глава московського офісу Fitch, відповідального за присвоєння рейтингів у СНД.

Реклама:

Національні рейтинги успішно використовуються Fitch з 1997 року в країнах з економікою, що розвивається, які мають суверенний рейтинг спекулятивної або низької інвестиційної категорії (у випадку України, довгостроковий рейтинг дефолту емітента перебуває на рівні "BB-").

Україна стала 30-тою країною, у якій було запроваджено національну шкалу рейтингів.

Національні рейтинги призначені для визначення відносного рівня кредитоспроможності емітентів і емісій у масштабі однієї країни.

Можливість присвоєння по національній рейтинговій шкалі повного діапазону рейтингів забезпечує значнішу диференціацію емітентів і емісій, ніж це можливо по міжнародній шкалі, де рейтинги, як правило, щільно згруповані на рівні нижче суверенного рейтингу.

Наприкінці травня Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service повідомило про введення національної шкали рейтингів для України.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: