"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зберігачам зерна можуть спростити його декларування

Вівторок, 27 червня 2006, 16:47

Уряд пропонує Верховній Раді вдосконалити процес декларування зерна суб'єктами його зберігання з метою одержання повної і достовірної інформації про наявні на внутрішньому ринку обсяги зернових.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до поданого Кабінетом міністрів на розгляд парламенту законопроекту "Про внесення змін у Закон України "Про зерно і ринок зерна в Україні" у перелік суб'єктів зберігання зерна будуть включені сільськогосподарські підприємства й фермерські господарства.

У пояснювальній записці до документа підкреслюється, що недосконалість чинного законодавства стримує процес декларування наявних обсягів зерна, а також унеможливлює ефективне державне регулювання зернового ринку та приводить до зниження рівня продовольчої безпеки України.

Реклама:

Запропоновані зміни, на думку авторів законопроекту, дозволять виконавчій владі вчасно та адекватно реагувати на ситуацію по забезпеченню продовольчої безпеки країни.

Відповідно до діючого на даний момент порядку юридична або фізична особа, яка здійснює господарську діяльність по зберіганню зерна, подає декларацію до 5 числа кожного місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!