Парцхаладзе вважає, що класифікація знизить ціни на житло

Вівторок, 27 червня 2006, 18:12

Голова ради директорів Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе вважає, що впровадження класифікатора житла може сприяти зниженню цін на первинний житловий фонд.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам після "круглого столу" на тему "Як новий класифікатор житла вплине на ціни первинного і вторинного ринку нерухомості", передає "Інтерфакс-Україна".

Парцхаладзе пояснив, що суть класифікатора, розробленого експертами УБА, полягає у поділі житла на кілька класів: соціальне, економ-класу, бізнесу-класу, преміум-класу та Deluxe.

Кожному з них відповідають певні стандарти якості, які визначають його вартість і допоможуть вести "більш зрозумілу" цінову політику.

Реклама:

"Люди будуть за гідний проект платити гідні гроші, тобто вони не будуть переплачувати. Ми хочемо, щоб у покупців було вагоме розуміння, за що вони платять", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про ціни на житло різних класів, Парцхаладзе повідомив, що соціальне житло пропонується видавати безкоштовно, вартість 1 кв. м. житла економ-класу складе до 1 тис. 500 дол., бізнесу-класу - до 3 тис. дол., преміум-класу - до 5 тис. дол., Deluxe - понад 5 тис. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!