"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський ринок імпортного алкоголю охопила паніка

Понеділок, 26 червня 2006, 15:25

Російський ринок імпортного алкоголю охопила паніка, вважають російські експерти галузі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на опитування, проведене Інтерфаксом у Росії.

Проблема виникла у зв'язку з тим, що з 1 липня весь імпортний алкоголь, завезений зі старими акцизними марками, повинен бути вилучений з торгівлі та перевезений на оптові склади для його перемаркування.

Передбачається, що нові марки на цю продукцію можна буде наносити та направляти її в торгівлю до 29 грудня цього року.

Реклама:

"Але постанова уряду про перемаркування поки не прийнята, й навряд чи вона дозволить кардинально виправити ситуацію, що склалася", - заявив директор департаменту інформації Національного союзу учасників алкогольного ринку (СУАР) Вадім Дробіз.

"По суті, ситуація безвихідна", - погоджується директор із зовнішніх зв'язків комітету виробників алкогольної продукції Асоціації європейського бізнесу в Росії Олександр Романов.

"З кожним днем усе більша кількість роздрібних операторів вимагає від імпортерів забрати продукцію і радикально знижує на неї ціну", - відзначив він.

За його словами, з 1 липня продукція вже повинна бути на складах, але немає ні режиму її переміщення, ні порядку переоформлення великої кількості документів.

"Крім того, у багатьох випадках продукція вже не належить ні імпортерам, ні оптовикам, а зберігання "чужої" алкогольної продукції заборонено законом - отже, буде потрібен або її зворотний викуп, або одержання особливої ліцензії, що також абсолютно нездійсненно у настільки незначний термін", - відзначив він.

"По суті, нас позбавляють власності, легально закупленої та легально завезеної в країну", - вважає генеральний директор компанії "Росагроімпорт" Іріна Іванова.

Новий порядок маркування та реалізації імпортного алкоголю введено згідно з новою редакцією закону про держрегулювання виробництва та оборот спирту, алкогольної та спиртовмісної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!