ЄС зацікавлений у використанні транспортної авіації України

П'ятниця, 2 червня 2006, 12:36

Європейський Союз зацікавлений у використанні транспортної авіації України в стратегічних перевезеннях у рамках миротворчих операцій.

Про це заявив 1 червня в Києві за підсумками відвідування Державного підприємства Міноборони "Українська авіаційна транспортна компанія" (УАТК) генеральний директор військового штабу ЄС Жан-Поль Перручі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Перручі, Євросоюз відчуває потребу в стратегічних перевезеннях, які, за його словами, є "слабким місцем ЄС і деяких європейських країн".

Генеральний директор УАТК Віталій Попов заявив, що увага ЄС до української транспортної авіації є знаковим явищем, що свідчить про високий потенціал співробітництва.

Реклама:

УАТК успішно працює на ринках країн Європи, Північної Америки, Африки, Близького Сходу, середньої й південно-східної Азії. На сьогоднішній день компанія активізує співробітництво з ЄС і НАТО.

За підсумками 2005 року обсяг перевезення вантажів УАТК, у порівнянні з 2004 роком, зріс в 6 разів і склав біля $60 млн. Компанія УАТК також була визнана експертами кращою серед вантажних авіакомпаній за темпами економічного росту, що за підсумками року склав 33%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!