"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче сприяти високим цінам на м'ясо

П'ятниця, 2 червня 2006, 13:37

"Ми бачимо стрімке зниження цін на продукцію тваринництва... Ми не маємо права просто спостерігати за цією ситуацією", - сказав віце-прем'єр Юрій Мельник на нараді з питань функціонування ринку продукції тваринництва 1 червня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, падіння закупівельних цін, зокрема, на м'ясо, в основному пов'язане з активним ввозом у країну м'ясної сировини та м'ясопродуктів з використанням різних схем.

Серед них віце-прем'єр назвав імпорт цієї продукції підприємствами колишніх вільних економічних зон (ВЕЗ), які через суди домагаються надання їм пільг на поставки імпортної м'ясної сировини.

З початку поточного року таким способом в Україну імпортовано близько 13 тис. тонн м'яса, повідомив Мельник.

Реклама:

За його словами, ситуацію на внутрішньому ринку також дестабілізують поставки м'ясопродуктів з Білорусі.

"Скасувавши пільги для наших підприємств, що працювали у вільних економічних зонах, сьогодні ми завозимо продукцію підприємств, що працюють з пільгами в ВЕЗ Білорусі", - сказав віце-прем'єр.

У зв'язку з даною ситуацією Мельник доручив відповідним міністерствам і відомствам посилити контроль за ввозом м'яса й м'ясопродуктів в Україну та вжити заходів по стабілізації ситуації на ринку продуктів тваринництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!