Кабмін має намір лібералізувати газовий ринок

Понеділок, 19 червня 2006, 18:45 -

Кабінет Міністрів має намір запропонувати Верховній Раді врегулювати ринок природного газу.

Відповідний законопроект схвалений урядовим комітетом з розвитку реального сектору економіки і буде винесений для затвердження на найближче засідання Кабміну, передають Українські новини.

Міністр палива та енергетики Іван Плачков, коментуючи розроблений Мінпаливенерго законопроект, відзначив, що він передбачає лібералізацію ринку газу та більше тверду систему реалізації газу й платежів за нього.

"Законопроект передбачає лібералізацію ринку газу. Ми даємо можливість, як на енергоринку, всім транспортувати та реалізовувати газ, тобто звільняємо ринок газу", - сказав Плачков.

Реклама:

У ході обговорення законопроекту на комітеті ряд міністерств і відомств висловили зауваження до нього.

Державна податкова адміністрація запропонувала при складанні балансу газу вказувати не тільки натуральні обсяги газу, але й фінансову оцінку його вартості, що, на думку Податкової, буде зручно для фінансової звітності.

Перший віце-прем'єр Станіслав Сташевський доручив Мінпаливенерго доробити законопроект із зацікавленими міністерствами та відомствами й внести його для затвердження на засідання Кабміну 21 червня.

В 2003-2005 році Кабмін і депутати Ради пропонували парламенту врегулювати ринок природного газу, вносячи відповідні законопроекти. Однак вони не були прийняті.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: