"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Штат компанії "Укртелеком" хочуть скоротити в 3 рази

Четвер, 15 червня 2006, 14:16

Голова правління "Укртелекому" Георгій Дзекон вважає за необхідне скоротити штат компанії в 3 рази з 120 тис. до 35-40 тис. співробітників.

"Ми розрахували свою структуру. Оптимальний штат - 35-40 тис. чоловік", - сказав Дзекон, повідомляють Українські новини.

Він назвав скорочення штату одним з головних джерел зниження видатків компанії та збереження прибутку на прийнятному рівні, заявивши, що основну частину витрат "Укртелекому" становить зарплата.

"Укртелеком" може скорочувати низькокваліфікованих співробітників, тому що компанія провела масову заміну аналогових АТС на цифрові, обслуговування яких вимагає меншої кількості працівників.

Реклама:

"Якщо раніше на обслуговування АТС треба було 30 чоловік, то на цифрову станцію потрібна всього одна людина", - сказав Дзекон.

У той же час, за його словами, компанія відчуває великий дефіцит продавців послуг.

1 квартал "Укртелеком" закінчив із чистим прибутком 29 млн. гривень, що на 82,1% менше в порівнянні з 1 кварталом минулого року.

2005 рік компанія закінчила із чистим прибутком 519 млн. гривень.

Крім проданих на пільгових умовах працівникам підприємства 7,14% акцій, інші акції (92,86%) "Укртелекому" перебувають у власності держави.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!