Киргизи не стануть заважати вступу України до СОТ

Вівторок, 30 травня 2006, 13:31

Питання боргу України перед Киргизстаном в 27 млн. доларів не буде перешкодою на шляху вступу України до СОТ.

Цей борг відноситься до періоду існування СРСР як єдиної держави, і, найімовірніше, "це не борг держави перед державою, це, мабуть, проблема розрахунків між господарюючими суб'єктами". Про це 29 травня в ефірі телеканалу "1+1" заявив заступник міністра економіки Валерій П’ятницький, повідомляє Ліга.

"З Киргизією ми ведемо переговори досить тривалий час, і я думаю, що, з огляду на той статус переговорного процесу, те, що ми вже наближаємось до завершення і той рівень наших на сьогоднішній день відносин (у нас все-таки угода є про вільну торгівлю), то Киргизія, я думаю, на останньому, завершальному етапі все-таки не стане нам перешкоджати на шляху вступу до СОТ" - підкреслив він.

Також заступник міністра повідомив, що киргизька сторона заявила, що не буде піднімати питання боргу в контексті вступу України до СОТ.

Реклама:

Відповідаючи на запитання, чи може в такий спосіб Росія, використовуючи Киргизстан, впливати на вступ України до СОТ, П’ятницький сказав: "Я не хотів би вірити, що Росія може або хоче використовувати Киргизію для того, щоб заблокувати процес, тому що з Росією в нас досить серйозні економічні відносини, досить серйозні економічні інтереси. Росія є найбільшим нашим торговельним партнером, і тому я думаю, що і їм цікаво, і нам цікаво бути членами СОТ й працювати за правилами СОТ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!