"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український сир відповідає російським стандартам, а молоко - ще ні

Вівторок, 30 травня 2006, 13:36

Росія може знову заборонити поставки цільномолочної продукції з шести українських підприємств, які одержали право на експорт у Росію в березні 2006 року.

"Цілком імовірно, що ми будемо змушені заборонити ввіз цільномолочної продукції з цих підприємств, якщо не будуть вжиті термінові заходи по виконанню російських вимог", - заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данквєрт, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
При цьому глава служби відзначив, що "на сир іде нормальне молоко, питання залишаються по якості сировини для цільномолочної продукції".

Російські експерти повернуться з України наприкінці тижня.

Росія ввела заборону на імпорт тваринницької продукції з України з 20 січня 2006 року у зв'язку з численними порушеннями російського ветеринарного законодавства при ввозі тваринницьких вантажів з України й відсутністю з боку ветслужби України діючого контролю за поставками.

Реклама:

У березні, після перевірки російськими фахівцями, шість молочних підприємств - ПП КФ "Прометей" (філія "Менський сир"), ПП "Рось" (філія "Роменський молочний комбінат"), ЗАТ "Пирятинський сирозавод", Хмельницька маслосирбаза, ЗАТ "Гадячсир" і Балтський молочноконсервний комбінат дитячих продуктів одержали право на поставки своєї продукції в Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!