Mittal Steel намагається зірвати злиття "Сєвєрсталі" з Arcelor

Понеділок, 29 травня 2006, 13:48

Сталеливарна корпорація Mittal Steel не залишила надій на поглинення свого європейського конкурента Arcelor, котрий 26 травня 2006 року оголосив про злиття з російською "Сєвєрсталлю". Mittal Steel спробує переконати акціонерів у тому, що угода з російськими партнерами не вигідна для компанії. Деякі співвласники Arcelor готові погодиться з такою позицією.

29 травня інвестиційний банк Goldman Sachs, що консультує компанію Mittal, розіслав акціонерам Arcelor лист з пропозицією ініціювати позачергові збори акціонерів компанії для розгляду угоди з компанією Олексія Мордашова, повідомляє NEWSru з посиланням на The Financial Times.

При цьому, як говориться в листі, який також буде надісланий керівництву Arcelor, покупка "Сєвєрсталі" повинна затверджуватися не простою більшістю, а не менш як двома третинами акціонерів.

Деякі експерти вважають, що акції, пропоновані власником "Сєвєрсталі", Олексієм Мордашовим в оплату акцій Arcelor, не мають справедливої оцінки.

Нагадаємо, що 26 травня європейська компанія Arcelor SA оголосила про злиття з найбільшим виробником сталі в Росії — ВАТ "Сєвєрсталь". Сума угоди становить 13 млрд. євро.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!