"Енергоатом" сподівається відновити експорт у Росію

Четвер, 25 травня 2006, 12:25

Зростаючі потреби Росії в електроенергії створюють гарні передумови для поновлення експорту електроенергії національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" до цієї країни.

Таку думку в інтерв'ю журналістам вісловив президент "Енергоатома" Юрій Недашковський.

За його словами, компанія вже не зможе продавати Росії електроенергію за тією ціною, що була в 2005 році - по $0,014 за 1 квт/год, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Найбільш оптимальна ціна - середня по Оптовому ринку електроенергії України, і по ній треба поставляти. Зараз це 16-18 коп. або більш 3 центів, що для росіян не прийнятно", - підкреслив Недашковський.

Реклама:

У той же час він висловив думку, що електроенергія буде швидко дорожчати, що уже відбувається в Європі. "Зараз в Європі колосальний дефіцит. Питання не в ціні, питання в гарантіях постачання", - заявив глава "Енергоатома".

Недашковський підкреслив, що Україна повинна скористатися цією ситуацією. За його словами, компанія продовжує розглядати варіант організації експорту електроенергії в Європу через вставки постійного струму до приєднання української енергосистеми до UCTE, на що може знадобитися два-три роки.

Він нагадав, що "Енергоатом" зацікавлений в поновленні експорту, тому що через вузькість українського ринку компанія працює не на повну потужність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!