В системі Windows знайшли уразливість

Четвер, 1 січня 1970, 03:00
 

В операційних системах Windows виявлена ​​уразливість, через яку зловмисники можуть отримати контроль над комп'ютером користувача.

Про це повідомляє РБК.

Організація Zero Day Initiative розкрила інформацію про виявлену кілька місяців тому уразливість операційних систем Windows.

Уразливість була знайдена в компоненті Microsoft JET Database Engine. У ZDI пояснили, що 8 травня відповідна інформація була направлена ​​в Microsoft, проте після 120 днів вона так і не була усунена. Хоча два інших бага в тому ж механізмі корпорація виправила в оновленні, яке вийшло у вересні.

Реклама:

Злом можливий, якщо користувач отримає і відкриє файл, який містить дані, що зберігаються в форматі бази даних JET. Після цього зловмисники можуть отримати можливість віддаленого виконання коду на зламаному комп'ютері.

Експерти відзначили, що вразливість виявлена ​​в операційній системі Windows 7, проте вважають, що під загрозою знаходяться всі версії цієї операційної системи, включаючи серверні.

"Microsoft продовжує працювати над виправленням цієї уразливості, і ми сподіваємося побачити його в запланованому на жовтень випуску оновлень. За відсутності патча єдиним засобом, що дозволяє знизити ймовірність зараження, може бути обережність і відмова від запуску файлів з ненадійних джерел", - уточнили в ZDI.

Раніше повідомлялося про уразливості Meltdown і Spectre в процесорах майже всіх комп'ютерів і смартфонів дозволяють зловмисникам вкрасти будь-які дані жертви. Детальніше читайте в статті: 90% процесорів виявилися небезпечними. Що робити власникам гаджетів?

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: