"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Запорука кар'єрного зростання в ДФС — бути сином нардепа

Запорука кар'єрного зростання в ДФС — бути сином нардепа

Що таке приклад безпрецедентного кар'єрного зростання в ДФС? Знущайся над бізнесом і замість стільця заступника отримаєш м'яке та тепле крісло керівника.
П'ятниця, 27 січня 2017, 09:30
народний депутат, фракція "Самопоміч"

"Від перестановки доданків суму не змінюється" — мабуть, головне гасло кадрової політики керівництва ДФС.

Днями однією з головних тем для обговорення стало призначення начальником відділу митного аудиту одного з департаментів Державної фіскальної служби скандально відомої колишньої заступниці керівника Одеської митниці Лариси Ареф'євої, яка восени 2015 року була затримана на хабарі в 50 тисяч доларів.

Однак це лише один із прикладів "блискучого" підбору кадрів голови ДФС Романа Насірова. Не так давно дуже схожа ситуація мала місце і в Харківській області.

З червня 2015 року першим заступником начальника однієї з податкових інспекцій міста Харків було призначено Артема Єфремова. З цього ж моменту на нього було покладено і виконання обов'язків начальника цієї інспекції.

Реклама:

Після цього до мене почали надходити численні скарги та звернення щодо незаконних дій податківців, які полягали у безпідставному розірванні договорів про визнання електронних документів.

У зв'язку з цим підприємства були позбавлені можливості реєструвати податкові накладні та подавати звітність. Їх діяльність була фактично паралізована. При цьому податківці, не соромлячись, напряму вимагали хабарі за усунення створених ними перешкод у роботі.

Як неодноразово наголошували підприємці, всі ці незаконні дії відбувались за прямої вказівки пана Єфремова, який незважаючи на численні скарги платників до ДФС України, на гарячу лінію Кабінету Міністрів та до народних депутатів, продовжував тиснути на бізнес, відчуваючи повну безкарність.

І як виявилось, не даремно, адже він ніхто інший, як син народного депутата, члена депутатської фракції "Народний фронт" Ірини Єфремової. Саме тому протекторат голови ДФС йому був гарантований.

Однак, "вода камінь точить". Тому після ряду наполегливих звернень ДФС таки було проведено кілька службових перевірок. За результатами перевірок Єфремов двічі притягався до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання своїх службових обов'язків.

В подальшому, у зв'язку з наявністю ряду серйозних порушень, керівництвом обласної податкової було направлено на адресу пана Насірова подання про звільнення Артема Єфремова із займаної посади.

Голова ДФС дуже довго думав, як же йому вчинити, і спочатку прийняв рішення забрати у Єфремова повноваження керівника податкової інспекції, а потім все таки звільнив його.

ДОКУМЕНТ

Здавалося, справедливість нарешті взяла гору, але не так сталося як гадалося, адже Роман Насіров не міг залишити у біді сина народного депутата.

Незважаючи на всі виявлені порушення, менш ніж через місяць після звільнення наказом голови ДФС Артем Єфремов був призначений на посаду начальника Слобожанської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області.

 

От вам і приклад безпрецедентного кар'єрного зростання. Хочеш підвищення — знущайся над бізнесом і замість стільця заступника отримаєш м'яке та тепле крісло керівника.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: