mOne Shop - перший український модуль для запуску електронного торгового майданчика

mOne Shop - перший український модуль для запуску електронного торгового майданчика

PROMOTED В Одесі створили перший модуль електронного торгового майданчика (маркетплейса), адаптованого під вимоги ринку України і СНД.
Середа, 13 липня 2016, 10:00
Засновник і власник веб-студії Singree (Одеса), зараз засновник і директор компанії clever-solution.com (Нью-Йорк)

PROMOTED

Вітаю! Мене звуть Сергій Грибняк. Я засновник і власник веб-студії Singree з Одеси. Займаюся розробкою і просуванням сайтів, інтернет-магазинів, мобільних додатків та ще багато чим. Сьогодні хочу розповісти про останній продукт компанії, – модуль mOne Shop, який дозволяє запустити онлайн маркетплейс за кілька годин.

Як все починалося

Ідея, що можна розробити маркетплейс "під ключ" для швидкого запуску торгівельного майданчику, не була спонтанною. На нас вплинуло кілька факторів. Singree багато працює на західному ринку, де маркетплейси та інші Uber-for-X програми вже давно популярні. Плюс, ми звернули увагу, що торгові майданчики набирають популярність і у нас, до того ж процес цей йде вже давно (про OLX, Prom.ua та Aukro люди, які шукають і купують в інтернеті, чули вже не раз).

Реклама:

Стало зрозуміло, що за маркетплейсами майбутнє інтернет-торгівлі в країнах СНД, адже саме вони пропонують найкращі умови для власників, продавців і покупців. Перші заробляють на транзакціях, другі продають без необхідності орендувати склад та інших "логістичних" обов'язків, а треті купують без істотних націнок. Однак, як з'ясувалося, запустити власний маркетплейс в Україні – завдання не з простих.

Давайте подивимося, які можливості є у потенційного власника маркетплейса. Він може піти стандартним шляхом "кастомної" розробки: придумати ідею, знайти підрядників, які створять дизайн і розроблять проект, провести тестування, організувати запуск і т.д. Ми і самі пропонуємо послугу розробки електронного торгового майданчика "під ключ". Зрозуміло, що все це коштує чималих грошей. Я скажу більше: розробити і запустити інтернет-магазин дешевше, ніж маркетплейс.

Є, однак, і другий шлях, який популярний на Заході: скористатися модулем для запуску маркетплейса "з коробки". Таке рішення безумовно має деякі обмеження. Наприклад, воно не є таким гнучким і гірше масштабується, ніж кастомний маркетплейс. Але переваги суттєві: прийнятна ціна, мінімум налаштувань, швидкий запуск, основний функціонал. І тут найцікавіший момент – таких рішень для Рунета ми не знайшли. Власне, саме тоді і виникла ідея розробити недорогий, повністю адаптований під ринок країн СНД модуль для запуску маркетплейса.

Потім ми ще раз прозондували ринок. Переконалися, що "коробкові" рішення є, але вони, як правило, всі на зразок Magento і вимагають серйозних доопрацювань, так як розраховані на західний ринок. А потім розробили свій модуль.

 

Як працює mOne Shop

mOne Shop - модуль для запуску електронного торгового майданчику "з коробки". Це означає, що вам не потрібно наймати програмістів, дизайнерів, тестувальників та інших фахівців, щоб почати заробляти на транзакціях в інтернеті.

Запустити торговельний майданчик на базі mOne Shop легко: купуйте модуль (+ ліцензія 1С-Бітрікс), перенесіть необхідні дані і виконайте початкові налаштування, залучіть на майданчик продавців, завантажте товари і отримуйте комісію від продажу.

Запустити торговельний майданчик на базі mOne Shop легко: купите модуль (+ ліцензія 1С-Бітрікс), перенесіть необхідні дані і виконайте початкову настройку, залучіть на майданчик продавців, завантажте товари і отримуйте комісію з продажів.

Важливий момент: компанія Singree дарує 5 годин на налаштування і перенесення даних. Крім того, ми будемо підтримувати кожного покупця модуля: допомагати при виникненні проблем, надсилати оновлення і т.д.

Вирішуючи створити ЕТМ, треба розуміти, що на власника лягає відповідальність по залученню продавців і покупців на платформу. Грубо кажучи, вам треба зробити майданчик популярним, а вже потім розраховувати на солідний прибуток. Та mOne Shop має великі можливості для маркетингу.

mOne Shop дозволяє відкривати блоги для адміністратора, продавців і власників. Це гарантує, що на платформі буде постійно з'являтися новий контент. Крім того, кожен користувач може працювати з форумом. Передбачені опитування.

Також хочеться ще раз відзначити, що mOne Shop розроблявся спеціально для країн СНД. Власник отримує основний функціонал, що "продає" та заточений під потреби ринку, російською мовою, плюс інтеграцію з 1С, мобільну версію сайту та багато чого іншого.

Функціональні можливості mOne Shop

Модуль mOne Shop має необхідний функціонал, що "продає". І власники, і продавці, і покупці будуть відчувати себе на торговому майданчику, запущеному з допомогою mOne Shop, як на якісному ресурсі. Наприклад, ми приділили велику увагу юзабіліті.

 

Тепер коротко розповім про основні можливості користувачів платформи.

Власник торгового майданчика може додавати і редагувати товари, виставляти комісію для продавців, категорій товарів і окремих товарів, вести статистику по продавцям, покупцям і товарам, контролювати статус замовлень, зв'язуватися з продавцями і покупцями, вести власний блог та інше. Крім того, адміністратор має доступ до веб-аналітики та інших внутрішніх даних майданчика.

Продавці можуть додавати прайс-листи, вести контроль за продажами, статусом товарів, комісією тощо. Можуть залишати відгуки про покупців та інші товари. Передбачені можливості для вирішення проблем з покупцями. У розпорядженні продавця окрема сторінка з товарами, рекламою і знижками.

Покупці користуються торговим майданчиком так само, як і іншими маркетплейсами: шукають і порівнюють товари, роблять замовлення, відстежують статус товару, отримують повідомлення, пишуть відгуки про продавців та виставляють їм рейтинг. Вони також можуть вести власний блог, відписуватися на форумах та інше.

Відзначимо, що mOne Shop реалізовано у двох пакетах з різним функціоналом: "Малий бізнес" і "Бізнес". В цілому, можливості пакетів збігаються, але власники пакета "Бізнес" отримують доступ до "розумної" веб-аналітики, можливостей запуску афілійованих програм і програм лояльності, створення наборів і комплектів. Вони будуть отримувати оновлення першими.

Плани на майбутнє

mOne Shop – молодий проект, який буде поліпшуватися і доопрацьовуватися. Singree планує створити мобільний додаток на базі mOne Shop, додати більше можливостей для аналітики продажів, "розумні" програми знижок і ще багато цікавих можливостей.

На першому етапі вдосконалень буде доопрацьована система додавання товарів продавцями і розрахунку рейтингу продавців.

На даний момент ми плануємо просувати mOne Shop на українському ринку з подальшим виходом на ринки інших країн СНД, США і ЄС. Паралельно будемо працювати над оптимізацією проекту.

Мета команди – реалізувати краще рішення для запуску електронного торгового майданчика "з коробки" в Рунеті. Ми робимо все можливе, щоб наш модуль швидко став вашою конкурентною перевагою на ринку і дозволив заробляти на транзакціях з першого дня запуску.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: