Нас "валять" всі, хто може. На Банковій і Грушевського мовчать

Нас "валять" всі, хто може. На Банковій і Грушевського мовчать

Ми все-таки хочемо в держкомпанії менеджерів-технократів, чи з цих компаній і надалі планується годувати парламентські фракції?
Середа, 16 березня 2016, 00:29
Олег Прохоренко, Голова правління ПАТ "Укргазвидобування"

Проти нового менеджменту "Укргазвидобування" вже більше півроку ведеться війна з боку корупціонерів.

Вочевидь, наші реформи таки перекрили потоки крадіям – а це 2-3 млрд грн, які виводилися з УГВ раніше. Це гроші, які ми зараз направляємо на розвиток видобутку та досягнення енергонезалежності.

Та шахраям, які вирують навколо УГВ, не сидиться. Вони сплять і бачать, як вони повернутися до розпилу потоків.

Нас "валять" народні депутати, Держфінінспекція, проплачені протестувальники, проплачені ЗМІ. В інтернеті розганяють фейки. В хід пішли всі наявні засоби дискредитації.

Реклама:

На жаль, до цього "мочилова" підключили і правоохоронні органи. З тих документів, які доходять до нас, складається враження, що останні місяці органи відпрацьовують установку – "знайти щось", щоб знести нову команду.

Використовують всі можливі інструменти - карні справи від Генпрокуратури, перевірки СБУ, справи Нацполіції. Прикро, що замість допомоги нам в викоріненні корупції, ці органи використовуються для повернення окремих діячів до "годівниці".

З останнього – Нацполіція відкриває кримінальне провадження та вилучає документи з готелю УГВ, в якому мені довелося жити минулого року для забезпечення власної безпеки. Намагаються "нарити" хоча б якийсь компромат на мене та моїх колег.

Усунуті корупціонери об'єдналися зі звільненими за зловживання співробітниками УГВ. Багато таких в тому числі в непрофільних підприємствах компанії, в яких ми намагаємося зараз навести порядок.

Хтось із них послав "сигнал", що нові менеджери безкоштовно використовують номерний фонд. Що і розслідує зараз поліція.

Хочу запевнити – компромату немає! Ми використовуємо відомче житло – для того воно і існує. Всі активи повинні працювати на ефективність бізнесу.

До нас приїжджають іноземні фахівці, приймаємо делегації світових виробників обладнання, наймаємо нових працівників, яких інколи треба розмістити на короткий строк.

Мені теж довелося деякий час пожити в готелі УГВ - для забезпечення особистої безпеки, коли мене тільки запросили на нову посаду.

Коли йшли розмови про моє призначення, мені також була обіцяна особиста охорона, зважаючи на складні завдання з реформування УГВ та боротьби з корупцією. Та коли відбулося призначення, про питання охорони "забули".

Натомість, голова Наглядової ради УГВ запропонував варіант тимчасового проживання на об’єкті УГВ, який знаходиться під охороною (поки не вирішиться питання особистої охорони).

Мене запевнили, що "так робили всі попередні керівники", але я все-одно заплатив за це проживання.

Щодо ж до тиску на нову команду з боку Генпрокуратури, СБУ, поліції, хотілося б почути позицію керівників країни.

Ми все-таки хочемо в держкомпанії менеджерів-технократів, чи з цих компаній і надалі планується годувати парламентські фракції, як писала нещодавно "Українська правда"?

* * *

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.

Точка зору редакції "Економічної правди" та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: