"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пенсійний геноцид

Пенсійний геноцид

Поза сумнівом, президент Віктор Янукович, схваливши проголосований 6 вересня закон про пенсійну реформу, розписався у політиці геноциду українського народу.
Вівторок, 20 вересня 2011, 11:14
Ігор Ліскі, голова Луганської обласної організації "Фронту змін"

Політику влади у сфері пенсійного забезпечення інакше як геноцидом українського народу назвати важко. Розмір прожиткового мінімуму за законом про держбюджет на 2011 рік, стаття 21, 1 жовтня 2011 року в середньому становитиме 934 гривні.

Формально людям є на що жити, але справжній розмір прожиткового мінімуму ще на початку 2011 року перевищив 2 тисячі гривень і продовжує відриватися від середнього розміру пенсії, не кажучи про мінімальну, яка становить 764 гривні, а з 1 жовтня підвищиться аж до 784 гривень.

В Україні 13,7 мільйона пенсіонерів, більшість з яких, 8,5 мільйона осіб, отримують мінімальну пенсію, меншу на 170 гривень за формальний прожитковий мінімум.

Тобто пенсіонеру, теж людині і громадянину України з усіма конституційними правами, не вистачає грошей, щоб навіть прогодуватися та хоч якось дотягнути до наступної мізерної подачки від держави, на яку він працював багато років!

Реклама:

І в цих умовах провладна більшість Верховної ради на чолі з Партією регіонів скасовує поправку №40 Арсенія Яценюка, завдяки якій вже зараз можна було б збільшити пенсії в середньому на 300 мільйонів гривень.

Результатом такої політики буде прискорення і без того галопуючого вимирання українського народу.

За перші три місяці 2011 року "природне" скорочення населення України становило 58 305 осіб. Зокрема, населення Луганщини за перші п'ять місяців 2011 року скоротилося тим самим "природним" шляхом на 8 505 осіб.

Поза сумнівом, президент Віктор Янукович, схваливши проголосований 6 вересня закон про пенсійну реформу, особисто розписався у політиці геноциду народу.

Пенсійний фонд треба наповнювати не за рахунок скорочення пенсіонерів, а розвиваючи економіку та створюючи нові робочі місця.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: