11 жовтня 2017

21:00
OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ
Про що всі говорили сьогодні?
20:54
Офіційний курс гривні зміцнився
Національний банк встановив офіційний курс гривні до долара на 12 жовтня на рівні 26,53 гривні, таким чином українська валюта зміцнилася на 5 копійок.
20:19
Новинський відсудив у Григоришина понад 300 мільйонів доларів
Компанія екс-гендиректора і одного з акціонерів ПАТ "Сумське НВО" Володимира Лук'яненка і його партнера Вадима Новинського виграла арбітражний спір у контролюючого "Сумське НВО" холдингу "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина.
19:31
По всьому світу стався збій в роботі Facebook
Користувачі інтернету по всьому світу повідомляють про проблеми в роботі Facebook.
19:06
Міжбанк закрився доларом по 26,6 гривні
11 жовтня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 17:00 встановилися на рівні 26,57-26,6 гривні за долар.
18:55
МВФ виділив 9 найбільших банків світу з проблемами рентабельності
Міжнародний валютний фонд виділив дев'ять найбільших фінансових інститутів світу, яким в найближчі роки буде складно зберегти достатню рентабельність.
18:25
"Трейд Коммодіті" за півтора роки виграла тендерів майже на 5 млрд гривень
Компанія "Трейд Коммодіті", яка, ймовірно, фігурує в корупційній схемі закупівлі палива для Міністерства оборони, починаючи з 2016 року виграла державних тендерів на 4,8 мільярда гривень.
18:10
Укрбудмонтаж будуватиме сховище відпрацьованого ядерного палива за 929 мільйонів
ТОВ "СК Укрбудмонтаж" виграло тендер НАЕК "Енергоатом" на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) за процедурою конкурентного діалогу, запропонувавши ціну 928,997 мільйона гривень.
17:45
Холодницький заявив про ще 2 затриманих за відмивання в Міноборони
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про ще двох затриманих у справі про корупційну схему з розтрати державних коштів під час закупівлі палива для Міноборони.
17:30
Нідерланди заборонять продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння до 2030 року
Уряд Нідерландів опублікував план, який передбачає заборону на продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння до 2030 року.
17:05
Єдиний реєстр арештованого майна створять у 2018 році
Єдиний реєстр арештованого майна буде створений в Україні у 2018 році.
16:50
В ЄС розповіли, що дозволить Україні зберегти транзит газу в Європу
Завершення реформи Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", в тому числі поділ функцій компанії з видобутку і анбандлінг, а також залучення європейського партнера до управління українською ГТС дозволить Україні зберегти транзит газу в Європу.
16:10
Грановський заперечує зв'язок з "Трейд Коммодіті" і готовий допомагати НАБУ
Нардеп від БПП Олександр Грановський заперечує свою причетність до компанії "Трейд Коммодіті", яка, за інформацією УП, фігурує у справі щодо розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міноборони.
16:00
Основний годувальник країни - переробна промисловість
Найбільше податків до Держбюджету сплатили компанії, які працюють в галузі переробної промисловості.
15:30
"Нафтогаз" програв апеляцію "Українській правді"
Суд відхилив апеляцію держкомпанії "Нафтогаз України", за допомогою якої та намагалася уникнути відповіді на "незручний" запит від "Української правди".
15:20
Уряд розраховує на 10% зменшення кількості субсидіантів цьогоріч
Уряд очікує, що кількість субсидіантів цього року може зменшитися на 10% через зростання реальних доходів населення.
15:05
Чиновників Міноборони взяли на схемі, де може фігурувати Грановський
У вівторок детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича.
14:40
Фонд держмайна хоче продати ОПЗ у грудні
Фонд держмайна України затвердив терміни продажу пакетів акцій ряду підприємств, в тому числі Одеського припортового заводу, Донбасенерго, Одесаобленерго і Сумиобленерго.
14:15
Lufthansa переходить на блокчейн в сфері авіаперевезень
Найбільший європейський авіаконцерн Lufthansa AG і швейцарський блокчейн-стартап Winding Tree створюють перший публічний блокчейн-маркетплейс продуктів туристичної галузі.
14:10
Аеропорт "Київ" збільшив пасажиропотік удвічі
Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) у вересні 2017 року обслужив 235,4 тисячі пасажирів, що на 89,5% більше, ніж у вересні 2016 року
13:50
Держава Вануату почала продавати громадянство за біткоіни
Острівна держава Вануату, що знаходиться в Тихому океані на північному сході від Австралії, почала приймати біткоіни в рамках програми по отриманню громадянства.
13:45
АМКУ проведе перевірки на ринку цукру
Антимонопольний комітет планує досліджувати концентрацію на вітчизняному ринку цукру у зв'язку з придбанням нового обладнання підприємством "Радехівський цукор"
13:10
Росія в обхід санкцій закуповує ПЗ Microsoft – Reuters
Російські держкомпанії й підприємства в Криму, незважаючи на західні санкції, купували програмне забезпечення, яке виробляється Microsoft Corp
12:50
У месенджері Telegram з'явиться українська мова
Окрім англійської, у месенджері Telegram тепер будуть індонезійська, малайська, російська, українська мови.
12:30
Кабмін затвердив план впровадження накопичувальної пенсійної системи
Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо впровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки
12:05
Ціни на нафту
Ціна нафти незначно зростає на прогнозах поступового скорочення пропозиції на ринку нафти на тлі спроб країн ОПЕК і партнерів знизити видобуток.
12:00
Міжбанк відкрився зміцненням гривні
11 жовтня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:00 встановилися на рівні 26,57-26,6 гривні за долар
11:45
Volkswagen заборонив продавати свої вантажівки в Криму – ЗМІ
Дилери Volkswagen отримали від гендиректора російського представництва Маркуса Озеговича лист з нагадуванням, що в Криму не можна продавати вантажівки, багатомісні комерційні автомобілі, спецмашини і запчастини до них.
11:35
Фукс реанімує бізнес Януковича
Державна служба геології та надр повернула компанії Голден Деррік, яка контролюється російським бізнесменом з українським паспортом Павлом Фуксом, як мінімум п'ять спеціальних дозволів на розробку газових родовищ в Україні.
11:20
Депозити населення у вересні збільшилися - НБУ
За підсумками вересня 2017 року депозитний портфель банків збільшився, як в національній, так і в іноземній валюті
10:55
Мережі АЗС не доплатили в місцеві бюджети майже 4 мільярди
Деякі мережі АЗС ухиляються від сплати акцизного податку, оформляючи роздрібну торгівлю як оптову
10:30
НБУ перегляне прогноз інфляції після різкого зростання цін
Національний банк має намір переглянути прогноз щодо інфляції на 2017 рік після того, як місячна інфляція у вересні становила 2%, з початку року 10,2%
10:05
У "Нафтогазі" очікують, що "Газпром" сплатить йому "мільярди доларів"
НАК "Нафтогаз України" очікує, що за рішенням Стокгольмського арбітражу російський "Газпром" виплатить українській компанії "мільярди доларів"
09:50
НБУ встановив офіційний курс гривні на 11 жовтня
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 11 жовтня на 3 копійки та встановив його на рівні 26,58 гривні за долар
09:25
Міненерго обгрунтувало незмінність ціни на газ для населення
Міністерство енергетики та вугільної промисловості оприлюднило нову формулу розрахунку ціни на природний газ для населення, яка обґрунтовує незмінність ціни до 1 квітня 2018 року
09:00
Набув чинності закон про пенсійну реформу
У середу, 11 жовтня, в Україні набув чинності закон про пенсійну реформу, за винятком деяких положен