10 липня 2019

20:00
Новини 10 липня: реакція НБУ на статтю ЕП, арка над Чорнобильською АЕС, найприбутковіший поїзд
Про що всі говорили сьогодні?
19:40
Інспектори з паркування почали штрафувати водіїв у Києві
Інспекція з паркування в Києві перейшла з попереджуючого режиму роботи до штрафування власників автомобілів за порушення правил парковки. ФОТО
19:15
Пасажирам в ЄС відмовили у праві на подвійне відшкодування вартості авіаквитка
Пасажири, які мають право вимагати в організатора пакетного туру відшкодування вартості авіаквитків, не можуть вимагати відшкодування від авіаперевізника
18:45
80% забудовників назвали Архітектурно-будівельну інспекцію джерелом корупції
Понад 80% забудовників вважають, що джерело корупції в будівельній сфері пов’язане з діяльністю Державної архітектурно-будівельної інспекції
18:07
Екс-начальник Закарпатської митниці привласнив 13 мільйонів – МВС
Колишньому начальнику Закарпатської митниці Державної фіскальної служби повідомили про підозру в привласненні 13 мільйонів гривень під час реконструкції митного посту "Ужгород"
17:47
Закриття міжбанку: долар повертає втрачене
10 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,87 - 25,91 гривні за долар.
17:37
Фермерам буде простіше отримувати кредити від банків - Світовий банк
Купити землю після скасування мораторію землі малим господарствам буде простіше - фермери зможуть отримати широкий доступ до банківських позик.
17:10
УЗ планує електрифікувати 100 кілометрів колії у напрямку кордону з Польщею
АТ "Укрзалізниця" проводить підготовку до електрифікації дільниці Ковель - Ізов - Держкордон, що спростить експорт залізної руди з України до Польщі.
16:41
Україна випала із топ-20 країн світу з найвищою інфляцією
Україна більше не входить до топ-20 країн світу, які мають найвищий рівень інфляції - наразі за цим показником вона поділяє 22-24 позиції з низкою інших держав.
16:11
Мережа виномаркетів "Поляна" закрилась
В Україні закрилася мережа виномаркетів "Поляна", експерти вважають, що причина тому - занадто швидкий розвиток, невдалий формат і висока конкуренція на ринку.
15:54
Нацбанк скасував ліміт на репатріацію дивідендів
НБУ скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів у рамках реалізації "дорожньої карти" валютної лібералізації.
15:25
Поїзд Київ-Москва приніс "Укрзалізниці" найбільший прибуток
Найприбутковішим напрямом для "Укрзалізниці" за 5 місяців 2019 року був поїзд №5/6 сполученням Київ-Москва - він приніс більше прибутків, ніж 5 найприбутковіших внутрішніх поїздів.
15:24
Шахтарі ЛНР скаржаться владі на борги компанії Курченка
Асоціація промисловців і надрокористувачів самопроголошеної Луганської народної республіки направила уряду ЛНР скаргу від імені вугільних підприємств на заборгованість компанії "Внешторгсервіс" Сергія Курченка за поставлене вугілля.
14:35
ЧАЕС: Арку над четвертим енергоблоком ввели в експлуатацію
Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС" ввело в експлуатацію новий безпечний конфайнмент від компанії NOVARKA, яка проектувала і зводила об'єкт над зруйнованим у 1986 році четвертим енергоблоком станції.
14:20
У Києві масово евакуюють авто, припарковані в заборонених місцях
У столиці розпочали евакуацію автомобілів, припаркованих у заборонених місцях, особливу увагу приділяючи припаркованим на смугах громадського транспорту.
13:45
Українці зможуть онлайн перевірити, який бізнес сплачує єдиний податок
В Опендатабот з’явилася можливість перевірити, який бізнес сплачує єдиний податок, і слідкувати надалі за його статусом.
13:35
У Києві відкриють мережу капсульних готелів
У Києві запустять мережу капсульних готелів Monotel, перший об'єкт, за словами представників компанії, відкриється у серпні 2019 року.
13:00
"Нібулон" відправив першу партію зерна власними вагонами
Компанія "Нібулон" завантажила зерном 20 власних нових вагонів на одному з комплексів компанії - у філії "Смотрич" у Хмельницькій області.
12:44
Звіт ООН: зміна клімату гальмує роботу з подолання бідності й голоду
Голод зростає, і світ не наближається до подолання крайньої бідності до 2030 року та досягнення інших цілей ООН, насамперед тому, що прогрес підриває вплив зміни клімату та зростання нерівності.
12:29
Лагард офіційно номінували на посаду голови Європейського центробанку
Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард офіційно номінована на посаду глави Європейського центрального банку, остаточне рішення приймуть на саміті країн ЄС у жовтні.
12:27
Boeing втрачає лідерство за кількістю поставок літаків
Європейський авіакосмічний концерн Airbus SA за підсумками поточного року може обійти американського конкурента Boeing Сo. за кількістю поставок літаків.
11:56
ЄБРР надав 15 мільйонів євро кредиту "Фармаку"
Європейський банк реконструкції та розвитку надав фармацевтичній компанії "Фармак" кредит на 15 мільйонів євро на п'ятирічний термін.
11:37
НБУ гармонізує український платіжний ринок із європейським 
Національний банк планує фундаментально оновити систему законодавчого регулювання українського ринку платежів і переказу коштів, щоб гармонізувати його із європейським, і запровадить вісім нових послуг.
11:28
Курс валют: міжбанк, готівковий та "чорний" ринки
10 липня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 25,68 - 25,77 гривні за долар.
10:45
США і Китай відновили торговельні переговори
Влада США і КНР знову приступила до переговорів із метою врегулювання торговельних розбіжностей між країнами.
10:16
80% нелегальних іноземних працівників у Чехії - українці
Кількість нелегальних трудових мігрантів, які прибули в Чехію з країн, що не входять до складу Євросоюзу, збільшилася за рік майже на 100%. Лідирують серед них громадяни України.
09:43
Звільнено головних митників у 4 регіонах
Виконувач обов’язків голови Державної фіскальної служби Олександр Власов звільнив голів митниць у Волинській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях.
09:29
Офіційний курс: гривня продовжує зміцнюватись
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара ще на 11 копійок, встановивши його на 10 липня на рівні 25,49 гривні.
09:11
НБУ проти продажу активів Дельта Банку зі знижкою 96% Веревському
Центробанк скасував своє рішення від 9 квітня 2019 року №280-рш щодо погодження продажу пулу активів, переданих АТ "Дельта Банк" у заставу Національному банку, через можливі маніпуляції під час торгів.