31 травня 2019

Публікації
Місце України на інвестиційній карті
Найближчі "інвестиційні сусіди" України — не передові західні держави, а економіки "третього світу". Чому так відбувається і як це змінити?
Колонки

Чим загрожує порушення санкційного законодавства США

Багато керівників українських компаній не знають про те, що вони зобов'язані дотримуватися санкційних заборон США. Наскільки все серйозно? (рос)

Загальне декларування доходів: чи шляхетні мотиви?

Ідею загального декларування її апологети завжди розглядали як механізм стягнення додаткових податків. Чи стане Зеленський "новим Азаровим"?
Новини
21:45
NASA готується відновити польоти на Місяць вже у 2020 році
Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору уклало контракти на будівництво космічних кораблів для доставки вантажів на Місяць. ФОТО, ВІДЕО
21:00
Новини 31 травня: Падіння гривні, мільйонні втрати "Укроборонпрому" та боротьба за торт
Про що всі говорили сьогодні?
20:48
Forbes повертається в Україну — ЗМІ
Видання Forbes до кінця 2019 року повернеться в Україну.
20:22
"Укроборонпром" пояснив, чому Міноборони не платить за утримання майна
"Укроборонпром" давно і неодноразово порушував питання щодо укладання договорів про зберігання майна Міноборони, але лише у цьому році його почали вирішувати.
19:28
Ризики нового ринку електроенергії: РНБО залишила питання відкритим
Рада національної безпеки і оборони пізніше ухвалить рішення щодо запровадження ринку електроенергії в Україні, якщо не буде знайдено компроміс.
18:44
WOG закриває міські кафе: хочуть розвивати інфраструктурні об'єкти
АЗС WOG оголосила про закриття міських кафе і намір надалі розвивати кафе лише на інфраструктурних об'єктах.
18:08
Зеленський боїться монополістів на ринку енергетики
Українська економіка критично залежить від імпорту енергоносіїв, і дуже мало зроблено для їхнього отримання з різних джерел.
17:48
У заморожених ягодах із України, Румунії та Литви виявили гепатит А
У заморожених ягідних сумішах італійської компанії Danti Frutti di Bosco, ягоди для яких закуповувалися зокрема в Україні, Румунії та Литві, виявили гепатит А.
17:48
Справа про 9,2 мільярда: суд знову переніс розгляд позову Коломойського проти НБУ
Господарський суд Києва переніс на 7 червня розгляд справи про визнання недійсними п’яти кредитних договорів рефінансування і договорів особистої поруки Ігоря Коломойського за цими договорами.
17:25
Гривня на міжбанку трохи піднялася
31 травня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,83 - 26,86 гривні за долар.
17:18
SkyUp дозволили літати з Києва в Пардубіце, Windrose - із Дніпра в Бодрум
Державна авіаційна служба схвалила заявки авіакомпанії SkyUp на виконання рейсів Київ-Пардубіце (Чехія), а також заявки Windrose на рейси Дніпро-Бодрум (Туреччина).
16:48
В Avon розповіли, що виграють від поглинення
Бразильська Natura & Co оголосила про придбання американської Avon Products, Inc. в рамках угоди по злиттю, створюючи четверту за величиною в світі глобальну корпорацію в індустрії краси.
16:41
Штучний дефолт мав би дуже високу ціну для України - ЄК
У Єврокомісії вважають, що ідея оголошення Україною дефолту за зовнішніми зобов’язаннями є небезпечною, адже ситуація в країні зараз не вимагає такого кроку.
15:59
Нацкомісія встановила "зелений" тариф для СЕС екс-власника ТРЦ "Караван"
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг України, встановила "зелений" тариф для сонячної електростанції "Сан Вольт" на 12 МВт (Каховський р-н Херсонської обл.) у розмірі 15,03 євроцента за 1 кВт-год.
15:48
"Київобленерго" очолив колишній операційний директор "ДТЕК Київські Електромережі"
Колишній операційний директор компанії "ДТЕК Київські Електромережі" Віталій Шайда призначений генеральним директором ПрАТ "Київобленерго".
14:58
При в’їздах до населених пунктів влаштовуватимуть острівці для зниження швидкості
Із 1 вересня в Україні під час будівництва нових і реконструкції існуючих трас на в’їздах у населені пункти мають обов’язково влаштовуватися спеціальні острівці безпеки.
14:33
НБУ посилює нагляд за готівковими розрахунками та касовими операціями в банках
Нацбанк України з 3 червня змінює правила для банків з видачі готівки суб'єктам господарювання.
14:10
Українці можуть купувати ОВДП онлайн
Вперше у українців з'явилася можливість купувати облігації внутрішньої держпозики онлайн у додатку Приват24, що може забезпечити приплив мільярдів коштів на ринок ОВДП від дрібних фізичних осіб.
13:47
Фонд гарантування прокоментував рішення Верховного суду щодо банку "Хрещатик"
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) наголошують, що будь-які судові рішення, якими було б визнано протиправним виведення ПАТ "КБ "Хрещатик" з ринку, відсутні.
13:42
Wizz Air заробив майже 300 мільйонів євро у 2019 році
Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air Holdings PLC збільшила чистий прибуток на 6% за підсумками 2019 фінансового року, при цьому показник став рекордним і становив майже 300 мільйонів євро.
13:10
Китайська CNBM поскаржилась Зеленському на ГПУ та СБУ
Компанія "Восход Солар", яка володіє СЕС і є "дочкою" китайської групи компаній CNBM, заявляє про спроби рейдерського захоплення підприємства за участю високопосадовців у правоохоронних органах.
12:49
На Видубичах будують платформу для зупинки Kyiv Boryspil Express
На Видубичах почали будувати платформу для зупинки Kyiv Boryspil Express.
12:34
НКРЕКП дозволила "Укренерго" тимчасово працювати на новому ринку за старою ліцензією
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, дозволила НЕК "Укренегро" працювати в новому оптовому ринку електроенергії, старт якого запланований на 1 липня, за старою ліцензією до моменту проходження компанією сертифікації.
12:30
Лідери Бізнес 100 закликають підтримати проект Доктрини економічної безпеки України
На 5 рік протистояння агресії Україна все ще не має базового документу для забезпечення економічної безпеки та зменшення критичних ризиків в економіці.
11:58
У Львові побудували завод із виробництва сучасного газового обладнання
19 газорозподільних компаній, які працюють під ТОВ "Регіональна газова компанія", що управляє всім газовим бізнесом Дмитра Фірташа, запустили в роботу найбільший в Україні завод із виробництва сучасних шафових газорегуляторних пунктів (ШГРП).
11:38
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
31 травня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,98 - 27,02 гривні за долар
11:22
Аудит "Укроборонпрому": мільйонні втрати та корозія металу
На початку січня цього року Державна аудиторська служба надіслала на розгляд Кабінету Міністрів результати перевірки Миколаївського, Житомирського, Харківського, Київського бронетанкових заводів та Шепетівського ремонтного заводу за 2017-2018 роки, які входять до складу концерну "Укроборонпром".
11:10
Коломойський намагається заблокувати позов НБУ в Швейцарії
Національний банк заявляє, що екс-акціонер "Приватбанку" Ігор Коломойський намагається через український суд заблокувати позов Нацбанку в Швейцарії у справі "Привату"
10:45
Україна не буде розміщувати євробонди до виборів — ЗМІ
Міністерство фінансів не вважає за доцільне вихід на міжнародні ринки капіталу до дострокових виборів до Верховної Ради, які призначені на 21 липня
10:15
Roshen і БКК судитимуться за торт "Золотий ключик" у Верховному суді
Справа щодо схожості назви та упаковок тортів "Казковий ключик" виробництва "Київського БКК" і "Золотий ключик" Roshen дійшла до етапу касації
09:50
Китайські компанії зацікавлені в приватизації "Укрпошти" — Смілянський
Китайські компанії можуть взяти участь у потенційній приватизації компанії "Укрпошта"
09:25
Держстат зафіксував різке падіння темпів зростання іноземних інвестицій
У першому кварталі 2019 року приріст прямих інвестицій становив 45,5 мільйона доларів, в той час як в першому кварталі 2018 року - понад 1,1 мільярда доларів
09:00
Долар подорожчав майже на 50 копійок за 2 дні
Національний банк знизив офіційний курс гривні до долара на 19 копійок і встановив його на 31 травня на рівні 26,87 гривні