"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

30 червня 2021

Публікації
Вкладників Ощадбанку зрівняють. Держава не гарантуватиме повернення всіх депозитів банку
Приватизація Ощадбанку не за горами. Для забезпечення входження в його капітал ЄБРР влада переводить усіх вкладників банку на загальну систему гарантування і разом з тим підвищує гарантовану суму утричі.
Голова СКМ Олег Попов: Навіщо Ахметову сидіти на двох стільцях? Він міцно стоїть на ногах
Топменеджер розповів про те, як Ахметов заробив перший мільйон, чому в нього так мало бізнес-партнерів, про плани виходу філій групи на IPO, кулуарні відвідини Офісу президента і корупцію. (рос)
Колонки

Розвиток IT-ринку України: складнощі, виклики та можливості

Які напрямки IT-ринку найбільш динамічно розвиваються в Україні та з якими труднощами стикається галузь.

Що не так із законопроєктом, який розширює права Фонду гарантування вкладів?

Як зміниться кредитний ринок і банківська система, якщо Фонд гарантування вкладів фізичних осіб матиме необмежені права?

Чим цікаві інвестиції в Луганщину

Міжнародних інвесторів уже не лякає наближеність до лінії розмежування. Які галузі на прифронтових територіях можуть бути перспективними для розвитку?
Новини
21:20
Із НБУ йде ще один директор департаменту
Директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук заявив, що планує завершити роботу в Нацбанку.
20:00
Новини 30 червня: З НБУ пішли керівники департаменту, Apple відкрила офіс в Україні
Про що всі говорили сьогодні?
19:54
Нацкомісія видала першу ліцензію на ринках капіталу за новими правилами
Національна комісія з цінних паперів 30 червня 2021 року ухвалила рішення щодо видачі першої ліцензії на провадження діяльності на ринках капіталу, її отримала ТОВ "Українська енергетична біржа"
19:27
Наглядова рада Нафтогазу перенесла розгляд відсторонення Вітренка
За результатами засідання наглядової ради Нафтогазу, що відбулося 24-25 червня, розгляд питання щодо можливого відсторонення голови правління Юрія Вітренка перенесли на одне з наступних засідань
18:37
Комітет підтримав законопроєкт щодо "деолігархізації"
Комітет з питань нацбезпеки та оборони рекомендував Верховній Раді ухвалити президентський законопроєкт №5599 щодо обмеження впливу олігархів
18:23
Став відомий список країн, громадянам яких ЄС відкриє в'їзд з 1 липня
Видання Politico назвало одинадцять країн, які Європейський союз внесе у список так званих "безпечних" і громадянам яких дозволить вільний в’їзд з 1 липня
18:00
Apple відкрила офіційний офіс в Україні – Федоров
Компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні - компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.
17:53
Гривня ослабла до долара на закритті міжбанку
30 червня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,28 - 27,30 гривні
17:40
У НБУ прокоментували звільнення керівництва департаменту ліцензування
Нацбанк заявляє, що 9 співробітників департаменту ліцензування НБУ подали заяви про звільнення - Департамент продовжуватиме роботу у штатному режимі.
17:21
Борги СКМ Ахметова сягають понад 6 мільярдів доларів
Загальний кредиторський портфель групи СКМ Ріната Ахметова становить близько 6,5 мільярда доларів, у майбутньому його плануть знижувати
17:20
Голова СКМ натякнув на можливий продаж "Укртелекому"
Голова СКМ Ріната Ахметова Олег Попов натякнув на можливий продаж "Укртелекому" - за його словами, потенційно телекомунікації можуть бути першим напрямком, з якого вийде група.
16:50
СБУ заблокувала схему привласнення майна "Сумихімпрому"
Служба безпеки України виявила протиправну діяльність службових осіб ПАТ "Сумихімпром", спрямовану на умисне доведення до банкрутства, а потім відчуження майна держпідприємства на користь приватних комерційних структур.
16:43
Медзаклади неефективно використовують кошти, накопичили 18 мільярдів – Мінфін
На рахунках закладів охорони здоров’я залишки становлять 17,7 млрд грн станом на 1 квітня, що на 0,8 млрд грн вище за дані початку року – це свідчить про неефективне використання коштів
16:30
До Києва знову не пускають вантажівки
30 червня у столиці обмежили рух великовагового транспорту у зв’язку зі спекотною погодою.
16:10
Борги держпідприємства "Енергоринок" наближаються до 30 мільярдів
Рівень кредиторської та дебіторської заборгованостей на державному підприємстві "Енергоринок" наближається до сумарної позначки в 30 млрд грн.
15:44
Житомирський аеропорт прийматиме міжнародні рейси
Кабмін на засіданні 30 червня ухвалив розпорядження про відкриття пункту пропуску через державний кордон в аеропорті "Житомир", що дозволить приймати міжнародні рейси
15:40
Рада спростила приєднання до газових мереж
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №4578-1 про спрощення приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи.
15:15
Для реалізації стратегії зрошення необхідно 4 мільярди доларів – міністр
Міністр агрополітики Роман Лещенко заявив, що для реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року треба 4 млрд дол.
14:49
Компанія "Метінвест" готова до IPO – голова СКМ
У групі СКМ, якою володіє Рінат Ахметов, технічно до IPO готові усі компанії – щойно доцільність виходу буде визначена, першою на первинне публічне розміщення піде "Метінвест"
14:45
Рада ухвалила законопроєкт про "відкритий банкінг"
Верховна Рада прийняла у другому читанні та цілому законопроєкт № 4364 про платіжні послуги, орієнтований на споживачів та підвищення якості платіжних послуг.
14:15
"Укрпошта" виплатила 82,5 мільйонів дивідендів за 2020 рік
"Укрпошта" у червні перерахувала до держбюджету 82,5 млн грн дивідендів за результатами 2020 року.
14:09
"НБУ далеко відійшов від стандартів" – з Нацбанку йдуть усі керівники департаменту
Команда керівників Департаменту ліцензування повним складом подала керівництву НБУ заяви про звільнення через відхід регулятора від стандартів роботи
13:50
Рада зробить більш реальним штраф за паркування у місцях для осіб з інвалідністю
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який дозволить інспекторам з паркування притягати до адміністративної відповідальності тих, хто лишатиме машини на місцях для осіб з інвалідністю.
13:38
Рада підтримала збільшення гарантованої суми вкладів до 600 тисяч за основу
Верховна Рада на засіданні 30 червня підтримала у першому читанні законопроєкт №5542-1, яким пропонується до 2023 року збільшити суму гарантування вкладів фізосіб до 600 тисяч грн, а також приєднати до системи гарантування державний Ощадбанк
13:35
Шмигаль про купівлю землі після відкриття ринку: Усі транзакції йтимуть через банк
Після відкриття ринку землі 1 липня для купівлі землі треба буде офіційно показати свої кошти, всі транзакції йтимуть через банк.
13:30
Результативні інновації в агросекторі — досвід A.G.R. Group Місака Хідіряна
В агрохолдингу Місака Хідіряна A.G.R. Group поділилися досвідом автоматизації. Остання покликана мінімізувати травмування рослин та їхнє витоптування, зменшити витрати на посівних матеріалах, ЗЗР та ПММ.
13:20
Фонд гарантування зможе позиватись в інтересах кредиторів банків-банкрутів
Верховна Рада прийняла у другому читанні та цілому законопроєкт №4547, який передбачає зміни до Кримінального процесуального кодексу щодо набуття Фондом гарантування вкладів фізосіб статусу цивільного позивача.
13:05
Міжнародний валютний фонд змінив представника в Україні
Міжнародний валютний фонд призначив Ваграма Степаняна своїм постійним представником в Україні - на цій посаді він замінив Йосту Люнгмана.
12:45
Рада ухвалила необхідний для співпраці з МВФ "банківський" законопроєкт
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №4367 щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках, ухвалення якого є важливою умовою в рамках програми фінансування stand-by МВФ.
12:25
Рада ухвалила законопроєкт про механізми виведення банків з ринку
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 4367 щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків.
12:05
Посли ЄС погодили продовження економічних санкцій проти Росії
Посли Євросоюзу погодили продовження економічних санкцій щодо Росії.
11:50
У Мінагрополітики пояснили, які документи потрібні для продажу землі
Власник земельноі ділянки для її продажу повинен мати кадастровий номер ділянки, зареєструвати право власності у держреєстрі речових прав на нерухоме майно та мати паперовий чи електронний витяг із держреєстру речових прав.
11:30
Мінфін продав держоблігацій на понад 2,5 мільярда
Міністерство фінансів на аукціонах з продажу облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) 29 червня залучило до держбюджету 2,532 млрд грн.
11:05
Курс валют на 30 червня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
30 червня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,18 - 27,20 гривні.
10:40
У Парижі погрожують заборонити прокатні електросамокати
У Парижі мерія погрожує трьом сервісам прокату електросамокатів не продовжувати контракти, якщо вони не погодяться встановити фіксоване обмеження швидкості на самокатах та не посилять контроль за паркуванням
10:10
Рада підвищила пенсії "чорнобильцям"
Верховна Рада підвищила пенсійне забезпечення окремих категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
09:50
США хочуть заборонити продаж авіаквитків до Білорусі
Міністерство транспорту Сполучених Штатів видало наказ із пропозицією заборонити продаж квитків на пасажирські рейси в Білорусь
09:25
Податок на купівлю землі становитиме 6,5%
1 липня сторонам угоди з купівлі земельної ділянки необхідно буде сплатити 5% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору від зазначеної в договорі купівлі-продажу вартості ділянки
09:00
В "Дії" стартує бета-тестування Covid-сертифікатів
У Міністерстві цифрової трансформації повідомили про початок бета-тестування "ковідних сертифікатів" у додатку "Дія"