"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

30 травня 2019

Публікації
Зростання економіки вповільнюється. Час переглядати бюджет?
У першому кварталі загальний фонд держбюджету за доходами та видатками виконаний на 91%. Чому бюджет не виконується і чи вдасться вирівняти ситуацію?
Колонки

"Атомний" маршрут: мільйони туристів через серіал "Чорнобиль"

Найвідоміший у світі серіал про Чорнобиль може притягнути до України мільйони туристів зі всього світу. І мінімум мільярд доларів в українську економіку.

Віртуозна схема в реформі енергоринку - останній акорд уряду?

Ринок електроенергії хочуть віддати "оператору", який ніколи нічим не оперував.
Новини
21:00
Новини 30 травня: Про результати візиту місії МВФ, кадрові зміни в УЗ та зменшення фінансування субсидій
Про що всі говорили сьогодні?
20:38
Уряд оголосив конкурс членів наглядової ради "Укргідроенерго"
Кабінет Міністрів оголосив конкурсний відбір на посади незалежних членів наглядової ради ПрАТ "Укргідроенерго", а також на посаду голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".
20:19
Скраплений газ в Україні різко подорожчав на 30%
Ціна на скраплений природний газ усіх українських виробників у період із 22 по 29 травня зросла на 30% (на 5,453 тисячі гривень) - до 24,421 тисячі гривень за тонну.
19:52
Uber блокуватиме пасажирів із низьким рейтингом
Компанія Uber блокуватиме пасажирів із низьким рейтингом, нове правило введуть на території США і Канади.
19:23
В Україні запрацював цілодобовий онлайн-сервіс зарахування платежів
Приватбанк і компанія Payoneer, виробник однойменної платіжної системи, запустили в Україні цілодобовий онлайн-сервіс зарахування платежів.
18:49
АМКУ оштрафував АМПУ на 68 тисяч
Одеське територіальне відділення АМКУ оштрафувало ДП "Адміністрація морських портів України" на 68 тисяч гривень за ущемлення інтересів споживачів послуг з організації вантажопереробки вантажів через стягування з них плати за послуги, або вже оплачені, або такі, що мають бути безоплатними.
18:38
В УЗ розповіли про потребу заміни застарілого парку: "Необхідна чітка позиція влади"
"Укрзалізниця" в черговий раз закликає владу відшкодувати їй понад 7 мільярдів гривень збитків, які компанія фактично зазнала протягом 2016-2018 років, зокрема на пільгових перевезеннях, щоб уникнути ризиків катастроф і падіння обсягів перевезень пасажирів, а також звертає увагу на потребу в оновленні парку.
18:14
Кабмін зменшив фінансування субсидій на 8 мільярдів
Уряд зменшив обсяг фінансування програми з надання субвенцій місцевим бюджетам на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату послуг ЖКГ на 13,6 мільярда гривень, водночас збільшивши програму з виплати субсидій у грошові формі на 5,5 мільярда гривень.
17:55
Українська компанія побудує портовий термінал на Нілі
Українська компанія "Нібулон" планує протягом найближчих декількох років інвестувати в економіку Єгипту, зокрема, побудувавши зерновий термінал в одному з портів цієї країни.
17:46
Рада відхилила постанову, покликану зробити Україну "фермерською"
Народні депутати відхилили постанову "Про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до статті 41 Конституції про реалізацію прав українських громадян на землю, збереженні власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталий розвиток села на основі фермерських господарств" (№6236-П).
17:20
Гривня на міжбанку опустилася майже до психологічної позначки
30 травня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,91 - 26,95 гривні за долар
17:17
Фахівці МВФ завершили візит до України – результати
Місія Міжнародного Валютного Фонду на чолі з Роном ван Роденом завершила візит до України, проте готова повернутися для продовження дискусій після парламентських виборів.
16:58
На новій парковці у "Борисполі" тимчасово знизили ціну до 1 гривні на годину
Аеропорт "Бориспіль" тимчасово знизив ціну на стоянку автомобілів біля терміналу D до 1 грн за годину або до 24 грн на добу.
16:20
В Україну заборонили ввезти ще п’ять книг із РФ
Державний комітет телебачення і радіомовлення на підставі висновків експертної ради відмовив ТОВ "Якабу Трейд" у ввезенні з території Російської Федерації ще п’яти книг.
16:09
Українська компанія почала будувати у Польщі найбільший у Європі фруктовий завод
Група T.B.Fruit почала будувати у Польщі завод із переробки ягід та яблук, заявивши, що він буде найбільшим у Європі.
15:44
АМПУ збереже інвестпроекти в Одесі, Миколаєві і Чорноморську навіть при збільшенні відрахувань до 90%
Адміністрація морських портів України планує продовжити фінансування інвестиційних проектів у морських портах "Одеса", "Миколаїв" і "Чорноморськ" навіть у поточних умовах збільшення відрахування дивідендів до 90%.
15:11
З'явився проект реставрації Центрального гастронома на Хрещатику
Будівлю центрального гастронома на Хрещатику, 40/1 у центрі Києві реставрують за проектом архітектурно-конструкторського бюро VIHAREV architects & engineers.
14:49
Україна забезпечує себе горіхами тільки на 10%
За підсумками 2018 року в Україні було зібрано 127,2 тисяч тон горіхів, при цьому країна забезпечує себе горіхами лише на 10%, решта 90% — імпортуються з інших країн.
14:45
Кінотеатри у ТРЦ проектуватимуть із урахуванням часу для безпечної евакуації
Нові кінотеатри, розміщені в торгівельно-розважальних центрах, проектуватимуть із урахуванням необхідного часу для безпечної евакуації людей.
14:19
В Інвестиційній Раді заявили про небезпеку запуску нового ринку електроенергії з 1 липня
В умовах, коли гарантований законом покупець електроенергії з відновлювальних джерел не визначений, Україні загрожують великі ризики.
14:08
ArcelorMittal уклав контракт на 30 мільйонів доларів із китайською CISDI про модернізацію печі
Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" підписав договір вартістю майже 30 мільйонів доларів із китайською компанією CISDI на модернізацію найбільшої доменної печі №9.
13:31
Суд підтвердив безпідставність вимог екс-керівника "Омега Банку" Лагуна до НБУ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 28 травня підтвердив законність рішення Національного банку щодо виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Омега Банк",  який контролювався Миколою Лагуном.
12:51
Фонд держмайна сподівається все ж повернути "Укртелеком" Ахметова у держвласність
Продовжується робота щодо повернення у державну власність пакета акцій ПАТ "Укртелеком".
12:14
У Росії повідомили, як довго забиратимуть свою брудну нафту з нафтопроводу "Дружба"
Загальний обсяг некондиційної нафти, поставленої по нафтопроводу "Дружба" і через порт Усть-Луга, становить близько 3 млн тонн, для повного очищення системи від брудної нафти знадобиться до 8 місяців.
12:05
В Жулянах відкрився мультибрендовий магазин Heinemann Duty Free
27 травня 2019 року відбулося урочисте відкриття чергового мультибрендового магазину Heinemann Duty Free в новій частині терміналу А аеропорту "Київ" ім. Сікорського ("Жуляни").
11:32
Головним фінансистом "Укрзалізниці" став екс-член правління страхової компанії
"Укрзалізниця" призначила директором з економіки та фінансів екс-члена правління страхової компанії "AXA Україна" Миколи Іванініва, який змінив на цій посаді Андрія Рязанцева.
11:20
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
30 травня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,76 - 26,80 гривні за долар
11:10
Суди Люксембургу та Нідерландів розглянуть питання арешту активів "Газпрому" за позовом "Нафтогазу"
Попередні слухання за позовом "Нафтогазу України" на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і "Газ Капітал С.А." щодо арешту будь-якої заборгованості і активів "Газпрому" заплановані на червень 2019 року
10:50
МАУ не планує відмовлятися від Boeing 737 MAX
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" не планує відмовлятися від купівлі трьох літаків Boeing 737 MAX, але коли отримає судна поки невідомо
10:25
Місцеві бюджети виділять 300 мільйонів на житло для молоді
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву отримає цього року з місцевих бюджетів для фінансування житлових програм 300 мільйонів гривень, що на 25% більше, ніж торік
09:55
Завод Коломойського вимагає обмежити права НАБУ. Держава може втратити 7 мільярдів
"Запорізький завод феросплавів" домагається визнання неконституційним права Національного антикорупційного бюро через суди визнавати сумнівні угоди недійсними
09:20
"Київстар" перевірять через скарги на послугу перенесення номера
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, з 29 травня по 11 червня проведе перевірку оператора мобільного зв'язку "Київстар" у зв'язку з тим, що компанія не відпускає абонентів в рамках послуги з перенесення абонентського номера
09:00
Долар різко подорожчав
Національний банк знизив офіційний курс гривні до долара на 27 копійок і встановив його на 30 травня на рівні 26,68 гривні