"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

28 грудня 2020

Публікації
Ціни на газ для населення зростуть: скільки українці платитимуть у січні
Напередодні більшість постачальників газу оприлюднили свої цінові пропозиції на січень. Що змінилося у порівнянні з груднем і якою буде вартість блакитного палива після Нового року?
Розумна інвестиція: як житловий комплекс Great допоможе зберегти і примножити кошти
Хоча "банкопад", який почався в Україні у 2014 році, вважається подоланим, довіра людей до банківської системи критично низька.
Голова НБУ Кирило Шевченко: Пропонуємо скасувати податок на доходи з депозитів
Чого чекати від МВФ, як НБУ планує відновлювати кредитування, чому виріс іпотечний ринок, якою буде політика щодо можливого зміцнення гривні та "болючі" кадрові питання.
Колонки

Кіберспорт — нова ніша ІТ-сектору України

Що потрібно для розвитку кіберспорту в Україні та які перспективи цієї галузі.

Не різдвяні кредитні історії: що відбувається з позиками на ринку України?

На що і де українці найчастіше беруть кредити.

Нажитися на пандемії або Як порушують закон у коронавірусних закупівлях

Спрощення процедури закупівель товарів для боротьби з Covid-19 стало приводом для численних лікарень купувати бензин та меблі замість ліків.
Новини
17:45
Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення
Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.
17:25
Уряд дав старт створенню нового МінАПК
Кабмін прийняв проєкт постанови про скасування рішення про реорганізацію МінАПК шляхом приєднання до Мінекономіки, що дає старт створенню нового МінАПК.
17:05
Гривня утримує позиції на закритті міжбанку
28 грудня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 28,29 - 28,31 гривні.
16:45
Прем'єр доручив Вітренку провести аудит формування тарифів на газ
Прем'єр Денис Шмигаль доручив т.в.о. глави Міненерго спільно з Антимонопольним комітетом перевірити обгрунтованість цін на газ.
16:30
У НБУ планують розділити банки за видами ліцензій залежно від бізнес-моделі
У НБУ вважають, що має бути розподіл банків за видами ліцензій залежно від бізнес-моделі, за словами глави НБУ, недоцільно мати ліцензію на весь перелік операцій і підтримувати інфраструктуру, якщо якийсь банк працює лише на ринку споживчого кредитування.
16:05
У 2021 році Україна повинна погасити 16 мільярдів доларів держборгу
Сума погашення держборгу України у 2021 році становить16 мільярдів доларів - це майже вдвічі більше річної суми погашення у 2022 і 2023 роках.
15:40
"Доступні кредити 5-7-9%": обсяги позик сягнули 16,5 мільярдів
За останній тиждень у рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" уповноважені банки видали 294 кредити на суму 679,6 млн грн, загалом з початку дії програми - 7 158 позик на загальну суму в 16,5 млрд грн.
15:10
Захист прав кредиторів: Шевченко пояснив, чому треба створювати окремий судовий орган
НБУ і МВФ розпочали дискусію, яку саме інфраструктуру Україна має застосовувати для того, щоб захистити права кредиторів, зараз в обговренні дві ідеї: або створювати окрему судову інституцію для захисту прав кредитора, або створювати окрему судову палату.
14:40
8 тисяч допомоги: У мережі Multiplex заявили про неправомірну відмову
У мережі кінотеатрів Multiplex заявили про неправомірну відмову у наданні одноразової держдопомоги (виплати у 8 тис грн) своїм співробітникам.
14:15
У НБУ пропонують скасувати податок на доходи з депозитів
У Нацбанку пропонують відмінити податок на доходи з депозитів, введений у 2014 році, і наступного року будуть продовжувати роботу в цьому напрямку.
13:50
Лоукост Wizz Air може зайти в шостий аеропорт України
Угорський лоукст Wizz Air може відкрити польоти з Вінниці - місто стане 6 аеропортом України, де представлена авіакомпанія.
13:25
Посли ЄС затвердили тимчасове застосування торгової угоди з Британією
Комітет постійних представників країн ЄС у понеділок затвердив тимчасове застосування угоди про майбутні відносини ЄС та Британії. 
13:10
Нардеп Качура вимагає у Шмигаля звільнити голову "Нафтогазу" Коболєва
Нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура звернувся до прем'єра Дениса Шмигаля та голови наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд з вимогою звільнити голову правління НАК Андрія Коболєва та скасувати збільшення тарифів на газ "Нафогазу", запланованих на січень 2021 року.
12:46
Очільник Нацбанку назвав основні ризики закону про держбюджет-2021
Голова НБУ Кирило Шевченко розповів про основні ризики закону держбюджет на 2021 рік, серед них - потенційні наслідки закладених запозичень у пів трильйона та питання фінансової незалежності регулятора
11:56
НБУ відмовив білоруському бізнесмену у купівлі "БТА банку" 
Нацбанк відмовив пов’язаному з Віктором Медведчуком білоруському бізнесмену Мікалаю Варабью у набутті 100% статутного капіталу "БТА банку" через санкції ЄС
11:31
"У нас не стоїть питання відмови від відносин з МВФ" - голова НБУ
Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що Україна не має на меті відмовитись від кредитних відносин з МВФ чи іншими міжнародними фінансовими інституціями
11:02
Голова Ради НБУ назвав позови Рожкової та Сологуба "демаршем"
Голова Ради НБУ Богдан Данилишин прокоментував позови проти Ради НБУ та звинуватив заступників голови НБУ у банківській кризі 2014-2018 років та "маніпуляціях з відсотковими ставками"
10:16
Суд відкрив провадження щодо банкрутства компанії Гладковського
Госпсуд Дніпропетровської області відкрив провадження у справі щодо банкрутства автокомпанії "Богдан Моторс", що належить ексзаступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському
09:31
Курс валют на 28 грудня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
28 грудня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,29 - 28,31 гривні
08:39
Мінфін створив Українську фінансову житлову компанію
Міністр фінансів Сергій Марченко підписав статут "Української фінансової житлової компанії", що буде забезпечувати роботу ринку іпотечного кредитування
08:25
Гривня знову зміцнилася до долара
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 11 копійок, встановивши його на 28 грудня на рівні 28,35 гривні
08:13
Трамп нарешті підписав бюджет США на 2021 рік
Президент США Дональд Трамп підписав проект бюджету на 2021 рік, в тому числі пакет заходів зі стимулювання економіки в зв'язку з пандемією COVID-19
08:00
В Австрії зачиняють гірськолижні курорти
В Австрії через великий наплив відпочивальників деякі гірськолижні курорти, які працюють попри епідемію, обмежують в'їзд або взагалі припиняють роботу