28 травня 2019

Публікації
Як Нафтогаз переміг Газпром в Стокгольмі. Історія однієї війни
У книзі "Стокгольм. Бери або плати" один з керівників "Нафтогазу" Юрій Вітренко розповів про перебіг найбільшого в історії комерційного арбітражу між "Нафтогазом" та "Газпромом". ЕП наводить цитати з книги.
Колонки

Чи хоче бізнес державну підтримку?

В українському дискурсі часто йдеться про різні форми підтримки бізнесу з боку держави, проте чи в пріоритеті отримання такої підтримки серед самих підприємців?

Як (не) втратити гривню

У випадку дефолту Україну чекає економічна і політична криза, зростання безробіття і курс 50-90 грн/долар. (рос)
Новини
21:00
Новини 28 травня: прибутки банків, нові євро, реакція бізнесу на розмови про дефолт
Про що всі говорили сьогодні?
20:45
Ціни на залізну руду в Китаї виросли до максимуму за 6 років
27 травня китайські ф'ючерси на залізну руду на Даляньскій товарній біржі виросли на 4,3%, до 110,02 долара за тонну - це найвищий показник з 2013 року
20:33
ЄС може виділити Україні 500 мільйонів євро за однієї умови
Європейський союз пропонує Україні продовжити програму макрофінансової допомоги, за якою Україна може отримати 500 млн євро довгострокової дешевої позики
20:28
Прибутковість облігацій США знизилася до мінімуму за 1,5 роки
Казначейські облігації США на 131 мільярд доларів будуть викинуті на ринок в умовах, коли прибутковість знаходяться на мінімальних рівнях з кінця 2017 року
20:10
Зеленський зустрівся з місією МВФ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками місії Міжнародного валютного фонду в Україні на чолі з Роном ван Роденом, які перебувають у Києві
20:05
Мінфін провів провальний аукціон з продажу цінних паперів
Продажі гривневих облігацій внутрішньої держпозики на аукціонах 28 травня впали до рекордно низького для останніх місяців рівня в 1,23 мільярда гривень, і Мінфіну довелося підвищити ставку 3-місячних паперів
19:40
Людина Гройсмана затримує зарплату працівникам Дунайського пароплавства
Капітани і механіки річкових груп суден ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" звинувачують керівництво компанії в порушенні їх прав, зокрема хронічній затримці виплати заробітної плати
19:04
ДФС перед реорганізацією запускає спецоперацію з виявлення злочинних схем на митниці
Державна фіскальна служба, що перебуває у статусі припинення, з 3 червня запускає спецоперацію "Бастіон" з метою боротьби зі злочинними схемами.
19:00
Україна буде домовлятися з МВФ щодо нової програми — Данилюк
Нова українська влада буде активно співпрацювати з МВФ та іншими міжнародними організаціями щодо підготовки нової програми кредитування
18:42
Елітний ЖК "Бусов Хілл" переданий під заселення
У ЖК преміум класу Busov Hill на Печерську повним ходом йде заселення мешканців. Велика частина власників вже завершили ремонти. Будинок обслуговує власна експлуатаційна служба. Про це повідомили в будівельній компанії "Житлобудінвест".
18:21
Комітет ВР провалив розгляд законопроекту про відтермінування нового ринку електроенергії
Комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки у вівторок не зібрав кворуму для того, щоб на засіданні розглянути законопроект щодо відтермінування запуску оптового енергоринку.
17:50
Гривня на міжбанку сильно знизилася
28 травня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,49 - 26,52 гривні за долар.
17:10
Три держбанки завершили прийом заявок на "теплі кредити" на цей рік
Приватбанк, Ощадбанк та Укргазбанк оголосили про завершення приймання заявок на "теплі кредити".
16:35
Китайська компанія вироблятиме електроавтобуси в Україні
Китайська компанія Skywell запустить в Україні виробництво своїх електричних автобусів.
16:15
Колишня дружина Безоса віддасть половину багатомільярдного статку на благодійність
Колишня дружина засновника Amazon і найбагатшої людини в світі Джеффа Безоса Маккензі Безос вирішила віддати на благодійність половину свого статку, який оцінюється приблизно в 37 мільярдів доларів.
15:56
Приватбанк продає через OpenMarket 34 нафтобази стартовою ціною 120,5 мільйонів
Приватбанк продає через OpenMarket (ДП "СЕТАМ") 34 нафтобази в семи областях загальною стартовою вартістю 120,544 мільйонів гривень.
15:42
Могилянка та ЕРАМ навчатимуть магістрів в ІТ
Національний університет "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) та провідний світовий постачальник послуг з розробки програмного забезпечення і цифрових платформ ЕРАМ запускають магістерську програму за напрямком "Інженерія програмного забезпечення".
15:14
АМКУ після листа від НАБУ відкрив справу по "Роттердам+"
Державна уповноважена Антимонопольного комітету Марія Ніжнік постановила почати розгляд справи про вчинення НКРЕКП антиконкурентних дій органу влади шляхом надання частині виробників електроенергії переваг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів.
15:01
Україна, Литва і Білорусь запускають контейнерний поїзд між Клайпедою і Одесою
"Укрзалізниця" домовилася з керівництвом залізниць Білорусі та Литви і компаніями Containerships, Intermodal Container Service про запуск нового регулярного контейнерного поїзда, який курсуватиме за маршрутом Клайпеда/Драугисте - Кяна - Словечне - Бровари/Одеса-Порт.
14:42
Схіпхол скасовує авіарейси через страйк громадського транспорту у Нідерландах
Один із найважливіших аеропортів у Європі, аеропорт Амстердама Схіпхол, попередив пасажирів про можливі затримки рейсів через загальнонаціональний страйк громадського транспорту.
14:27
У Києві стало майже на 600 більше мільйонерів
За результатами цьогорічної кампанії декларування у Києві 2941 особа вказала у деклараціях суму доходу більшу ніж 1 мільйон гривень, це на 589 осіб (25%) більше, ніж у минулому році.
14:09
Зростання ВВП у 2019 році сповільниться до 2,7% - МЕРТ
Зростання валового внутрішнього продукту в 2019 році сповільниться до 2,7% із 3,3% у минулому році при зниженні інфляції до 7,6% з 9,8%.
13:42
Російських чиновників залишили без іноземного вина
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про заборону купувати вина іноземного виробництва для потреб державних і муніципальних установ.
13:38
ДТЕК Ахметова офіційно отримав контроль над "Київобленерго" і звільнив правління компанії
ПрАТ "Київобленерго" повідомило про придбання "ДТЕК" контролю над компанією, отримавши відповідну інформацію від державної установи "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України".
13:33
В уряді взялися за покращення відповідності освіти запитам ринку праці
Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціювало реформу національної системи кваліфікації, що дозволить покращити відповідність освіти запитам ринку праці.
13:25
У ЖК "Новопечерські Липки" відзначили ювілей (рос.)
NOVOLIPKI FEST, який пройшов в минулий уїк-енд в самому престижному житловому комплексі столиці, став грандіозною ареною декількох яскравих прем'єр та дав старт продажів нерухомості в VІІ черги будівництва.
13:08
Банки-банкрути у квітні отримали майже 1 мільярд
За квітень 2019 року на рахунки банків, що ліквідуються, надійшло 951,7 мільйонів гривень, із яких 851,8 мільйони – від продажу активів цих банків.
12:50
"Приватбанк" оскаржив рішення суду щодо незаконності процедури націоналізації банку
"Приватбанк" оскаржив рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо незаконності процедури націоналізації банку.
12:41
Омеляну оголосили обвинувачення через декларування
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Солом’янському райсуді Києва оголосили обвинувальний акт міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, якого обвинувачують у декларуванні недостовірної інформації.
12:29
Україна імпортуватиме тварин і продукцію тваринництва за новими міжнародними правилами
Починаючи з  листопада Україна почне імпортувати живих тварин і їх репродуктивний матеріал, харчові продукти тваринного походження, корми, сіно, солому та інші продукти тваринного походження за новими вимогами.
11:50
Гривня знижується: курс на міжбанку, готівковому, "чорному" ринку
28 травня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,32 - 26,34 гривні за долар.
11:45
Фонд гарантування ліквідував "Інтербанк"
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив ліквідацію публічного акціонерного товариства комерційного банку "Інтербанк".
11:18
У Раді зареєстровано ще один законопроект для захисту власників домашніх СЕС
У парламенті зареєстровано ще один законопроект, який захищає інтереси власників домашніх сонячних електростанцій, зокрема і побудованих на землі.
10:37
Оголошення дефолту порушить макроекономічну стабільність - ЄБА
Європейська бізнес асоціація наполягає на необхідності продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, оскільки оголошення дефолту порушить макроекономічну стабільність країни.
10:22
Світовий банк рекомендує перенести запуск нового ринку електроенергії на 1 жовтня
Світовий банк підтримує Закон України "Про ринок електричної енергії", спрямований на запровадження конкуренції на ринку електроенергії, однак рекомендує перенести запуск нового ринку на 1 жовтня.
09:35
Українські банки збільшили чистий прибуток на 69,2% - НБУ
Платоспроможні українські банки в січні-квітні 2019 року отримали 18,1 мільярдів гривень чистого прибутку - на 69,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року (10,7 мільярдів гривень).
09:14
У країнах єврозони вводяться в обіг нові купюри у 100 та 200 євро
У країнах єврозони вводяться в обіг нові купюри в 100 і 200 євро - вони стали вужчими та мають додаткові елементи захисту.
08:47
Гривня суттєво зміцнилась до долара і євро
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 14 копійок і встановив його на 28 травня на рівні 26,33 гривні.