27 липня 2021

Публікації
Ціна "річного" тарифу: як Фірташ заробляє на державному газі завдяки "Нафтогазу"
Які привілеї для газового бізнесу Дмитра Фірташа прописані в контрактах з "Нафтогазом" та які додаткові переваги це дає постачальникам олігарха на ринку.
Не брендом єдиним: як споживачі обирають, що купити
Якість, надійність, екологічність – фактори, які можуть вплинути на придбання того чи іншого гаджета. На що ще звертають увагу користувачі перед купівлею? Розгляньмо український кейс найпопулярнішого бренду, якому українці довіряють.
Колонки

Експериментальний проєкт е-резидентства в Україні: що очікувати?

Електронне резидентство дасть можливість іноземним ІТ-спеціалістам користуватись податковим пільговим режимом без переїзду в Україну.

На ринку лісу нова монополія?

Нацкомісія зобов’язала продавати деревину лише на тих біржах, які отримали офіційну ліцензію. Поки така біржа лише одна, через що на ринку утворилася монополія.

Агрострахування — треба на вчора

PROMOTED. В Україні прийняли закон про державну підтримку агрострахування. Що це означає для українських аграріїв та страхового ринку?

Хто заплатить за пластик?

Як Європа зменшує кількість пластикових відходів за допомогою нових податків.
Новини
20:00
Новини 27 липня: тарифи на платних дорогах, рекордні ціни на автогаз та каву
Про що всі говорили сьогодні?
19:40
"Київтеплоенерго" позивається проти "Укргазвидобування" – хоче стримати зростання тарифів
Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" подало судовий позов на державну компанію "Укргазвидобування" з вимогою укласти прямий договір купівлі-продажу газу вітчизняного видобутку
19:10
Курс валют: гривня продовжує зміцнюватися
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 7 копійок та встановив його на 28 липня на рівні 26,91 гривні
18:35
Вартість будівництва Шулявської розв'язки у Києві зросла удвічі
Київська міська державна адміністрація збільшила загальну кошторисну вартість робіт з будівництва Шулявського шляхопроводу з 1,05 мільярда гривень до 1,998 мільярда гривень
18:00
Ексочільник "Нафтогазу" прокоментував газовий контракт з компанією Фірташа
Ексголова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що контракт з будь-яким покупцем газу не може містити обмеження щодо його подальшого перепродажу, водночас контракт з "Йе-енергія" можна розірвати на підставі санкцій
17:34
Гривня зміцнилась на закритті міжбанку
27 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,87 — 26,89 гривні
17:14
"Електроважмаш" можуть приєднати до "Турбоатома", у компанії ідею підтримують
Фонд державного майна 27 серпня ініціює позачергові збори акціонерів "Турбоатома", на які виносить питання про приєднання до нього заводу "Електроважмаш" – у "Турбоатомі" об'єднання підтримують
16:38
Енергоатом отримав понад мільярд прибутку за перше півріччя
За першу половину 2021 року Національна атомна компанія  "Енергоатом" звітує про чистий прибуток у 1,12 млрд грн – це на 3,7 млрд грн більше за фінрезультат торік
16:05
На Київській митниці вилучили 30 тонн контрабанди
Співробітники Державного бюро розслідувань спільно з департаментом протидії контрабанді вилучили 30 тон товару на столичній митниці.
15:56
Ціни на каву у світі зросли до рекорду за 7 років
Після того, як минулого тижня ціни на каву подорожчали на 20%, 26 липня вони зросли ще на 10% та опинилися на найвищих за 7 років рівня – все через погоду в Бразилії
15:45
Два арештовані в "Борисполі" літаки Boeing продадуть на аукціонах
Два арештовані літаки Boeing 737-500 (1990 року випуску) та DC-9-83 (MD-83) (1991 року випуску) продадуть на аукціонах, які заплановані на 5 серпня.
15:10
У Мінагрополітики пропонують скрізне зниження ПДВ
Міністерство аграрної політики пропонує при оподаткуванні операцій з постачання сільськогосподарської продукції знизити ставку податку на додану вартість.
14:57
АМКУ пропонує скасувати подвійне відшкодування споживачам 
Антимонопольний комітет правкою до законопроєкту №5431 пропонує скасувати подвійне відшкодування споживачеві втрат від зловживань на ринку – там вважають, що споживач має право на "відшкодування шкоди, а не на додатковий заробіток"
14:50
Замість занедбаної промзони: на Подолі з’явиться сучасний житловий район із виходом до Дніпра
"Новий Поділ" стане не тільки естетичним і зручним центром для життя, роботи та відпочинку, але й відкриє доступ до Дніпра всім жителям міста.
14:45
Вітренко допускає збитки "Нафтогазу" у 1 кварталі до 105 мільярдів замість заявленого прибутку
Голова правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що коректність фінансових результатів НАК, відображених у звітності за 1 квартал 2021 року, викликає сумніви - може йтися про збитки до 105 млрд грн.
14:15
"Центренерго" зменшило чистий збиток до 590 мільйонів
ПАТ "Центренерго" у 2 кварталі 2021 року отримало 203,5 млн грн чистого прибутку, за результатами першого півріччя зросла динаміка покриття збитків - чистий збиток зменшився з 794,7 млн грн до 591,2 млн грн.
13:40
Соцмережу LinkedIn заблокували в Казахстані
Соцмережу для пошуку та встановлення ділових контактів LinkedIn заблокували в Казахстані за ініціативою Міністерства інформації і суспільного розвитку через рекламу інтернет-казино і створення фейкових акаунтів, що порушує законодавство країни.
13:21
У травні п’яту частину пільгового газу для населення отримав бізнес – Нафтогаз
Через помилку у контракті між Нафтогазом та газзбутами понад 20% газу за пільговими цінами для населення отримали підприємства
13:15
Колишню одеську в'язницю повторно виставили на приватизаційний аукціон
Колишню Одеську в'язницю ("Південна виправна колонія" (№51) виставили на повторний приватизаційний аукціон, стартова ціна - 223,250 млн грн.
12:51
Керівництву АРМА повідомили про підозри у привласнені понад $400 тисяч
Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у привласнені понад 400 тисяч доларів США керівництву Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), та двом адвокатам
12:45
Середня ціна на автогаз у мережах АЗС продовжує бити рекорди
Середня ціна автогазу 27 липня у мережах АЗС підвищилась на 5 копійок за літр до 16,77 грн/л - така середня ціна є рекордною для України за всю історію спостереження.
12:21
Мінцифри запустило другий етап баґбаунті "Дії" – на першому вразливостей не знайшли
Міністерство цифрової трансформації оголосило про початок другого етапу баґбаунті застосунку "Дія" з призовим фондом у мільйон гривень, кажуть, що на першому етапі вразливостей безпеки не знайшли
12:10
Нафта дорожчає на тлі обмеженої пропозиції
У понеділок та вівторок ціни на нафту зросли на тлі обмеженої пропозиції сировини, інвестори також сподіваються, що розширення кампанії вакцинації допоможе компенсувати негативний вплив на попит.
11:36
Азербайджанська SOСAR AQS зацікавлена інвестувати в українські надра
Азербайджанська сервісна компанія SOСAR AQS зацікавлена інвестувати у проєкти надрокористування в Україні через потенціал вуглеводневих покладів та сировини для виготовлення батарей
11:35
Найбільший виробник предметів розкоші LVMH прозвітував про ріст прибутку
Найбільший світовий виробник товарів класу люкс LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton прозвітував про фінансові результати у 2 кварталі - дохід LVMH у 2 кварталі склав 14,7 млрд євро.
11:05
Курс валют на 27 липня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
27 липня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,95 — 26,97 гривні.
10:40
Мінінфраструктури назвало орієнтовну вартість проїзду платними дорогами
Мінінфраструктури працює над реалізацією проєктів проєктів будівництва 6 автомобільних доріг у співпраці з приватними інвесторами - максимальна вартість користування ними залежатиме від транспортного засобу і сягатиме від 0,023 до 0,133 євро за кілометр.
10:15
"Київтеплоенерго" отримає 140 мільйонів євро кредиту ЄБРР на розвиток інфраструктури
Європейський банк реконструкції і розвитку виділить КП "Київтеплоенерго" 140 млн євро кредиту на розвиток теплової інфраструктури столиці.
09:45
Казахи купують український платіжний сервіс Portmone – ЗМІ
Компанія Kaspi Pay, яка належить Kaspi.kz - найбільшій фінтех-компанії Казахстану, купує українську міжбанківську платіжну систему Portmone Group. Cума угоди може становити від 10 до 20 млн дол.
09:20
Безос пропонує NASA 2 мільярди доларів в обмін на контракт з будівництва місячного модуля
У понеділок бізнесмен-мільярдер Джефф Безос запропонував покрити витрати NASA на суму до 2 мільярдів доларів в обмін на контракт для його компанії Blue Origin на виготовлення місячного посадкового модуля.
09:00
Tesla вперше заробила більше 1 мільярда доларів чистого прибутку за квартал
Виробник електрокарів Tesla вперше прозвітувала про результати за 2 квартал 2021 року - вперше в історії компанії чистий прибуток перевищив позначку в 1 млрд дол.