"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

23 вересня 2021

Публікації
Нові податки на нерухомість, сільське господарство та надприбутки олігархів: що лишилося від "антиахметівського" закону після 11 тисяч правок
Верховна Рада незабаром розгляне в другому читанні скандальний законопроєкт, який назвали ім'ям найбагатшого українця. Проте документ стосується не лише олігархів. Які податки можуть запровадити депутати?
Друкарський верстат зробив свою справу, США планують згортати антикризові заходи. До чого готуватися світу та Україні?
На засіданні Федеральної резервної системи США 22 вересня її голова Джером Павелл заявив, що в листопаді ФРС оголосить про старт згортання програми кількісного пом'якшення. Чим це може обернутися для світової економіки та України?
Колонки

Легалізація криптовалюти: як Україні не проґавити свій шанс

Як державі отримати вигоду від криптовалюти, адаптуючи законодавство для розвитку ринку.

Держбюджет-2022: що чекає промисловість?

21 вересня Уряд представив в Парламенті проєкт державного бюджету на 2022 рік. Як він допоможе розвивати українську промисловість.
Новини
20:00
Новини 23 вересня: Рада ухвалила "антиолігархічний" закон, в США "вимикають" друкарський верстат
Про що всі говорили сьогодні?
19:45
Корупція і олігархи загрожують розвитку України – аудит ЄС
В Україні як і раніше широко поширені велика корупція і захоплення держави (вид системної політичної корупції, - ред.), а підтримка ЄС і вжиті заходи не принесли очікуваних результатів
19:15
Єврокомісія позивається до Польщі через регулятора телекомунікацій
Єврокомісія подала позов до Суду ЄС проти Польщі у зв’язку зі змінами до законодавства, які вважає підривом незалежності національного регулятора телекомунікаційної сфери - Офісу електронних комунікацій
18:50
Гривня різко зміцнилася до долара та євро
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 14 копійок, встановивши його на 24 вересня на рівні 26,53 гривні
18:20
Регулятор зафіксував зростання кількості кіберінцидентів
Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів і об'єктів критичної інфраструктури в період з 15 по 21 вересня 2021 року зафіксувала понад 503 тисячі підозрілих подій, що на 14% більше, ніж тижнем раніше
17:52
Справа Жеваго і "Фінансів та Кредиту": Суд Лондона не визнав юрисдикцію у справі
Суд Лондона не визнав свою юрисдикцію у позові Фонду гарантування вкладів фізосіб та банку "Фінанси та Кредит" проти акціонера Костянтина Жеваго у справі на 600 млн доларів
17:22
Гривня ослабла на закритті міжбанку
23 вересня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,62 – 26,64 гривні
16:46
Оподаткування житла на "вторинці" прибрали з податкового законопроєкту 
До другого читання, яке планується на наступний пленарний тиждень 4-8 жовтня, з податкового законопроєкту 5600 прибрали норму щодо сплати ПДВ з житла на вторинному ринку, а також пом’якшили оподаткування з продажу понад двох об’єктів нерухомості за рік
16:20
Зеленський про антиолігархічний закон: Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде
Президент Володимир Зеленський подякував нардепам, які підтримали антиолігархічний закон (законопроєкт №5599), а також запевнив, що олігархічної гілки влади в Україні більше не буде.
16:10
В ЄС хочуть запровадити єдиний стандарт зарядки смартфонів
Європейський Союз у четвер оприлюднив плани, які вимагатимуть від виробників смартфонів прийняти єдиний стандарт зарядки мобільних пристроїв.
15:50
Нові правила розмитнення "євроблях": за 100 днів до бюджету надійшло 1,4 мільярда
За 100 днів дії законів щодо спрощеного митного оформлення та оподаткування авто "на єврономерах" (з 15 червня по 22 вересня) оформили майже 40 тис таких авто, до бюджету за цей період сплачено близько 1,4 млрд грн.
15:38
Нардепи пропонують виділити додаткові 40 мільярдів з бюджету: на що підуть
Верховна Рада на засіданні 23 вересня схвалила законопроєкт №6052 у першому читанні щодо збільшення доходів бюджету на 40 млрд грн та їхнього виділення на виплату житлових субсидій та дороги
15:25
Суд ще на 2 місяці відсторонив заступника голови АРМА
Слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП і продовжив ще на 2 місяці строк відсторонення від займаної посади заступника голови АРМА Володимира Павленка.
14:55
Бюджет-2022: у Міненерго кажуть, що Мінфін не врахував пропозиції на 7,6 мільярдів
У Міненерго заявили, що Мінфін під час підготовки проєкту бюджету-2022 не врахував його пропозиції на 7,6 млрд грн, що може вкрай негативно позначитися на вугільній галузі.
14:25
В УЗ розповіли, коли Deutsche Bahn надасть рекомендації по модернізації пасажирських перевезень
Фахівці Deutsche Bahn E&C почали роботу над проєктом удосконалення пасажирських перевезень в Україні - очікується, що Deutsche Bahn E&C надасть проєкт звіту з рекомендаціями до кінця цього року.
14:11
"Податковий" законопроєкт 5600 виключили з порядку денного
Законопроєкт №5600, який передбачає зміни до Податкового кодексу, не розглядатимуть до наступного пленарного тижня
13:52
Рада ухвалила "деолігархічний" законопроєкт Зеленського
Після перерви у засіданні 23 вересня Рада почала розгляд у другому читанні президентського "антиолігархічного" законопроєкту №5599 - у підсумку, документ підтримали 279 нардепів.
13:29
Біля Ради відбулося зіткнення учасників акції щодо ФОПів та силовиків
Біля будівлі Верховної Ради по вулиці Грушевського, з боку перетину з Шовковичній, сталося зіткнення учасників руху "SaveФОП" і правоохоронців
13:25
Іспанія заборонить пластикову упаковку для фруктів і овочів з 2023 року
Заборона на продаж фруктів і овочів в пластиковій упаковці в супермаркетах Іспанії набуде чинності у 2023 році.
12:55
Україну та Німеччину може з’єднати водневий коридор
Чотири європейські компанії газової інфраструктури об’єднують зусилля для створення водневої магістралі через Центральну Європу – він з’єднає Україну з Німеччиною через Чехію та Словаччину
12:40
Ринок землі: кількість угод перевалила за 20 тисяч
Станом на 23 вересня у рамках ринку землі уклали 20 392 угод, лідерами за кількістю угод є Полтавська та Київська області.
12:15
Ще один об'єкт "Укрспирту" виставили на повторні торги
Окреме майно Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" (лікеро-горілчане виробництво) виставили на повторний приватизаційний аукціон, стартова ціна - 9,5 млн грн.
11:45
Уряд вніс зміни до процедури здешевлення сільгосптехніки
Уряд прийняв постанову, яка вносить зміни до процедури формування переліку вітчизняної техніки та обладнання АПК, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів.
11:32
Розгляд "податкового" законопроєкту перенесли на 24 вересня
Податковий законопроєкт №5600, норми якого мають найсильніше вдарити по бізнесу Ріната Ахметова та інших "олігархів", зняли з розгляду Верховної Ради 23 вересня – фракції обговорюють законопроєкт "про деолігархізацію"
11:15
Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки вартості бензину і дизпалива
Мінекономіки визначило на третю декаду вересня середню вартість 1 літра дизпалива в 22,59 грн, 1 літра бензинів - 26,17 грн.
11:11
Польща отримала дозвіл на участь у сертифікації газопроводу "Північний потік-2"
Польська нафтогазова компанія PGNiG здобула право взяти участь у сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2"
10:55
Курс валют на 23 вересня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
23 вересня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,58 – 26,60 гривні.
10:35
Палата представників США схвалила санкції проти "Північного потоку-2"
Палата представників Конгресу США погодилася внести до щорічного проєкту оборонного бюджету поправки, які передбачають санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".
10:20
ФРС США зберегла відсоткову ставку і анонсувала згортання антикризових заходів
Федеральна резервна система США зберегла відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами у діапазоні 0-0,25% річних, а також анонсувала згортання антикризових заходів.
09:50
Частину спецправ запозичення від розподілу МВФ спрямують на погашення євробондів – Марченко
Мінфін конвертував у долари і євро 1 млрд спецправ запозичення із 1,9 млрд СПЗ, отриманих у рамках розподілу МВФ, для здійснення 29 вересня погашення євробондів на 1 млрд дол.
09:25
За 8 місяців зростання промвиробництва сповільнилось до 1,7% – Держстат
Промислове виробництво в Україні у серпні зросло на 0,6% у річному вимірі, скориговане на ефект календарних днів значення становило 0,2%.
09:00
Китай обіцяє припинити будувати вугільні електростанції за кордоном
Китай не будуватиме нові вугільні електростанції за кордоном.