20 травня 2019

Публікації
Що Зеленський каже про економіку: головні обіцянки "ЗеКоманди"
У понеділок відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського. ЕП нагадує, що обіцяли зробити в економічній сфері новий гарант у статусі кандидата та його команда.
"Рекламна чистка": як міняється обличчя Києва
Київська влада два роки тому затвердила нові правила розміщення реклами і нині активно звільняє вулиці міста від зайвих конструкцій. На черзі — міський транспорт.
Колонки

Децентралізація та земельна реформа — шлях боротьби з бідністю

Багато центральних органів влади працюють на чиїсь відомчі інтереси, що ускладнює роботу об'єднаних територіальних громад. Буде ще гірше.

"Керований дефолт": безглуздий і небезпечний

Заклики оголосити "керований дефолт" і реструктуризувати зовнішній борг держави — недолугі. Якщо іти шляхом реформ, проблем не буде.
Новини
21:20
Госпсуд не визнав позов Коломойського проти НБУ завідомо неправдивим
Госпсуд Києва переніс розгляд справи про визнання недійсними кредитних договорів рефінансування і особистих порук за ними Ігоря Коломойського на 31 травня.
21:00
Новини 20 травня: Про втрати Порошенка, відставку Гройсмана та боротьбу за Приватбанк
Про що всі говорили сьогодні?
20:48
Голова АМКУ може блокувати антимонопольні розслідування — член комітету
Антимонопольний комітет не виконує в повній мірі функції, які на нього покладені законом через велику залежність розслідувань від позиції голови АМКУ Юрія Терентьєва, стверджує держуповноважена Світлана Панаіотіді.
20:06
Суд підтвердив, що ОПЗ повинен виплатити компанії Фірташа понад 250 мільйонів доларів
Київський апеляційний суд визнав і надав дозвіл на виконання рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення понад 250 мільйонів доларів з ПАТ "Одеський припортовий завод" на користь Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа за поставки газу.
18:50
Укрзалізниця збільшила кількість поїздів у напрямку морських курортів
Укрзалізниця відкрила продаж квитків на 18 літніх поїздів у напрямку морських курортів України, а також подовжила маршрути двох поїздів до популярних курортних міст Приазов’я.
18:12
Уряд оскаржив скасування націоналізації Приватбанку
Кабінет міністрів 16 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування націоналізації Приватбанку.
18:11
Порошенко за час президентства втратив статус мільярдера — Bloomberg
П'ятий президент України Петро Порошенко втратив статус мільярдера незабаром після обрання на пост глави держави в 2014 році.
17:58
Гройсман подає у відставку
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що прийняв для себе рішення подати у відставку.
17:29
"Зелені" тарифи для домашніх СЕС обіцяють врегулювати
Комітет ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки готує зміни до закону про "зелені" аукціони, "щоб повністю врегулювати всі питання, пов'язані з домогосподарствами, виходячи з інтересів українських споживачів і активних чесних просьюмер".
17:20
Гривня на міжбанку різко підскочила
20 травня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,12 - 26,15 гривні за долар.
16:58
Ахметов може продати готель "Опера" та ділянку на Подолі - ЗМІ
Девелоперський підрозділ компанії СКМ Ріната Ахметова - Еста Холдинг - виставив на продаж 1 гектар земельної ділянки на Подолі за 15 мільйонів доларів, а також готель "Опера" на вул. Б. Хмельницького за 30 мільйонів доларів.
16:55
Росія затягує переговори про транзит газу — "Нафтогаз"
Росія не погодила проведення тристоронніх перемовин щодо укладання нового контракту про транзит газу до ЄС через українську газотранспортну систему у травні, на червень перемовини також не були узгоджені.
16:24
Екс-президент "Київстару" увійшов до наглядової ради VoxUkraine
Екс-президент мобільного оператора компанії "Київстар" Петро Чернишов увійшов до складу наглядової ради VoxUkraine.
16:09
Україна знову призупинила транзит нафти до ЄС
"Укртранснафта" 20 травня відновила транзит нафти до ЄС, однак тимчасово призупинила його у зв’язку з необхідністю виконання додаткових технологічних операцій із заміщення нафти у трубопроводах станції.
15:31
Праця ріелтора стане законною - Фонд держмайна
Фонд державного майна разом із фахівцями у сфері продажу нерухомості розробили проект закону "Про брокерську діяльність у сфері нерухомості", що допоможе встановити загальні правила діяльності в цій сфері.
15:22
Для України відкрився ринок озброєнь Південної Америки — Укроборонпром
Запровадження санкцій США проти РФ за втручання у конфлікт у Венесуелі відкривають Україні ринок озброєнь Південної Америки.
15:03
МАУ запускає рейс Одеса-Вільнюс у літній період
Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України відновлює виконання прямих авіарейсів із Одеси у Вільнюс із 15 червня, перельоти виконуватимуться на сезонній основі в літній період і триватимуть до вересня.
14:32
Visa придбала компанію Earthport
Visa Inc. оголосила про придбання компанії Earthport, що надає послуги з проведення транскордонних платежів через найбільшу незалежну мережу Automated Clearing House.
14:32
Україна може обійтися без чергового траншу МВФ — радник Зеленського
Україна у короткостроковій перспективі зможе утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду, проте в довгостроковій перспективі країні необхідно продовжувати співпрацю з МВФ, вважає радник президента Володимира Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко.
14:02
НКРЕКП установила "зелений" тариф для двох СЕС компанії VR Capital
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, встановила "зелений" тариф на рівні 15,03 євроцента за 1 кВт-год для двох сонячних електростанцій - ТОВ "Санвін 12" (Благовіщенський р-н, Кіровоградська обл.) потужністю 15,6 МВт і ТОВ "Санвін 14" (Новоукраїнський р-н Кіровоградської обл.) - 13 МВт, а також для низки введених у березні-квітні 2019 року дрібних промислових СЕС.
13:34
British Airways закриває єдиний рейс із Києва у лондонський Хітроу
British Airways восени припинить виконання польотів по своєму єдиному маршруту в Україну Київ-Лондон, польоти по якому зараз виконуються з частотою шість разів на тиждень.
13:25
В Україні зобов'яжуть будувати туалети у великих супермаркетах
З 1 серпня у нових великих супермаркетах обов’язково проектуватимуть туалети.
13:20
Huawei прокоментувала призупинення співпраці з Google
У компанії Huawei офіційно прокоментували призупинення співпраці з Google, у зв'язку з яким смартфони цієї китайської компанії можуть втратити доступ до оновлень Android.
11:40
Порошенко підписав закон, який обріже прибутки власникам домашніх СЕС
Петро Порошенко все таки підписав закон №8449-д , який скасовує "зелені" тарифи для власників сонячних електростанцій, проте зберігає їх для олігархів.
11:27
Ще чотири компанії призупинили співпрацю з Huawei
Ще чотири компанії, окрім Google, призупинили співпрацю з Huawei - це виробники чіпів Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc.
11:21
Microsoft і Sony уклали стратегічне партнерство
Microsoft Corp і Sony Corp уклали стратегічне партнерство, в рамках якого Sony буде використовувати хмарну інфраструктуру Microsoft для стрімінга ігр та медіа.
11:05
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
20 травня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,34 - 26,38 гривні за долар.
10:50
Україна збільшила запаси газу в сховищах на 20%
Україна з 4 квітня по 18 травня 2019 року збільшила запаси природного газу в підземних сховищах на 20% (на 1,748 млрд кубометрів) - до 10,493 млрд кубометрів.
10:29
Microsoft все-таки вирішив не "вбивати" Paint
Компанія Microsoft заявила, що графічний додаток Paint і надалі буде в Windows.
10:01
Tesla може збанкрутувати за 10 місяців – ЗМІ
Американський виробник електрокарів Tesla може збанкрутувати за 10 місяців, якщо радикально не перегляне бюджет.
09:42
Нафта продовжує зростати: Brent вже торгується вище 73 доларів
Нафта дорожчає в понеділок на тлі сигналів про те, що країни ОПЕК+ схиляються до продовження угоди про обмеження видобутку на друге півріччя 2019 року.
09:14
Офіційний курс: гривня знизилася до долара, але зміцнилася до євро
Національний банк знизив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки і встановив його на 20 травня на рівні 26,36 гривні.
09:00
Торгова війна: Google може заборонити Huawei використовувати Android
Компанія Google частково призупинила співпрацю з китайським виробником смартфонів і телекомунікаційного обладнання Huawei.