19 липня 2019

Публікації
Вибори-2019. Що партії пропонують робити із землeю, податками, тарифами і соцстандартами
Зниження ставки ЄСВ, відкриття ринку сільськогосподарських земель, створення Служби фінансових розслідувань. Економічні плани партій, що збираються у парламент.
Колонки

Лимонад чи квас: який горизонт у виробників безалкогольних напоїв

Ринок безалкогольних напоїв в Україні має значний потенціал для розвитку та появи нових торгових марок. З кожним роком виробництво та експорт росте в середньому на 10%.

Відкриття ринку землі: реалізувати не можна зволікати

Мораторій необхідно скасовувати, але з чого почати? З торгівлі усіма аграрними землями чи тільки державними та комунальними?
Новини
20:00
Новини 19 липня: нове замовлення "Богдана" для армії, суд між Нафтогазом і Газпромом, обшуки у спортклубі Порошенка
Про що всі говорили сьогодні?
19:55
В уряді спростували наявність проекту рішення по морській ділянці "Дельфін"
Засідання міжвідомчої комісії з укладання УРП на ділянку "Дельфін" в акваторії Чорного моря не було
19:35
УЗ додала вагонів поїзду "Чотирьох столиць"
"Укрзалізниця" збільшила кількість вагонів у поїзді №31/32 Київ-Рига. З 18 липня в складі поїзда "Чотири столиці" курсують 10 вагонів
19:15
Зеленський запропонував використовувати новітні технології при будівництві доріг
Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг
18:50
Виплати за "зеленим" тарифом можуть досягти 1,8 мільярда євро на рік — Міненерго
Щорічні виплати за вироблену електроенергію за "зеленим" тарифом з урахуванням об'єктів, введених в експлуатацію до 2021 року, становитимуть 1,8 мільярда євро
18:20
Конструкторське бюро "Південне" розробляє космічний літак
В "Конструкторському бюро "Південне" ім.Янгеля" розробляють орбітальний космічний літак для забезпечення багаторазової доставки на низькі навколоземні орбіти і повернення з орбіт різних вантажів і космонавтів
17:49
Fitch підтвердив рейтинги українських державних банків
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги чотирьох українських державних банків - Приватбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку - на рівні "B-".
17:27
Гривня на міжбанку зміцнилась
19 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,69 - 25,73 гривні за долар (18 липня було 26,04 - 26,06 гривні за долар).
17:12
У Польщі відкрили сервісний центр Tesla, наступний прогнозують в Україні
19 липня Tesla відкрила свій перший сервісний центр у столиці Польщі, завдяки чому офіційний сервіс став для українців в два рази ближче (другий найближчий сервісний центр знаходиться у Берліні).
17:08
МЗС: Запуск "Північного потоку-2" відкладається на понад півроку
Російський "Газпром" не встигне вчасно збудувати газопровід "Північний потік-2", існує ймовірність того, що газопровід не запустять і через півроку після запланованої дати запуску.
16:33
Прикордонники: У "Борисполі" – бум підроблених документів
В аеропорту "Бориспіль" прикордонники виявили чотирьох громадян Туреччини з підробленими документами та іранця з чужим паспортом.
16:26
Кандидати у Раду причетні до 35 бізнес-груп та досі торгують з РФ - YouControl
Підприємства, пов'язані з кандидатами у нардепи від "Опозиційної платформи "За життя", "Європейської солідарності", "Слуги народу" та "Батьківщини", у 2018 році продали в РФ товарів та послуг на 194 мільйонів гривень і закупили звідти на 122 мільйони гривень.
15:59
Wizz Air відкрив продаж квитків на рейси з "Борисполя"
Wizz Air відкрив продаж квитків на рейси з аеропорту "Бориспіль", даний пункт з'явився у системі бронювання авіаперевізника.
15:23
У "Богдан Моторс" відреагували на обшуки НАБУ
Компанія "Богдан Моторс" стверджує, що звинувачення НАБУ - надумані та безпідставні, а організацію слідчих дій назвала "політично вмотивованим тиском".
15:04
СБУ викрила схему привласнення майна в історичній частині Києва
Співробітники Служби безпеки викрили масштабний механізм привласнення у Києві комунального майна, яке переважно перебуває в історичному центрі міста, в інтересах бойовиків.
15:00
Компанії "Мотор Січі" Богуслаєва фінансували бойовиків ОРДО – СБУ
У Службі безпеки заявили, що припинили незаконну діяльність групи компаній "Мотор Січ", які протягом двох років фінансували так звану "ДНР".
14:45
Суди Нідерландів і Люксембургу відхилили апеляції "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу
Апеляційний суд Амстердама та Окружний суд Люксембурга відхилили апеляції "Газпрому" на примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території цих країн та стягнення з "Газпрому" активів на користь "Нафтогазу".
14:29
Із Києва до Ужгорода курсуватиме VIP-вагон №0
"Укрзалізниця" включила VIP-вагон до складу поїзда № 29/30 Київ — Ужгород, він курсуватиме під №0 починаючи з 20 липня.
14:24
Ринок землі: що пропонують партії перед виборами
Усі партії, крім "Батьківщини", підтримують відкриття ринку сільськогосподарських земель. Але моделі цього відкриття і строки впровадження реформи у кожної партії свої.
14:09
Ціни на газ: що обіцяють партії перед виборами
Кожна партія, що збирається до парламенту, по-різному бачить формування ціни на газ в Україні, і пропонує свій варіант зниження або обрахунку ціни.
13:57
Влада Києва пропонує "Укрпошті" альтернативні варіанти для переміщення відділення у центрі столиці
Департамент комунальної власності Києва пропонує АТ "Укрпошта" альтернативні варіанти для переїзду відділення 01030 на вулиці Богдана Хмельницького, 44.
13:26
Boeing зарезервує 5 мільярдів доларів через заборону польотів 737 MAX
Boeing відобразить у звітності за другий квартал 2019 року списання у розмірі 4,9 мільярдів доларів у зв'язку з призупиненням польотів лайнера 737 MAX,
13:24
BMW очолить новий гендиректор, який розпочинав зі стажиста
Виробничий директор німецького автомобілебудівного концерту BMW Олівер Ципсе призначений новим головним виконуючим директором компанії.
13:03
Курс валют: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
19 липня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 25,74 - 25,76 гривні за долар.
12:56
Мінінфраструктури оголосило конкурс із будівництва терміналу в "Борисполі"
Міністерство інфраструктури оголосило конкурс із вибору компанії для державно-приватного партнерства для реконструкції існуючого та будівництва нового вантажного терміналу в міжнародному аеропорті "Бориспіль" у Києві.
12:25
В офісі інвестгрупи ICU тривають обшуки в рамках справи "Роттердам+"
Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи "Роттердам+".
11:59
НАБУ проводить обшуки у корпорації "Богдан"
Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у приміщеннях автомобільної компанії "Богдан Моторс", та у клубі "5 елемент".
11:55
Банки збільшили портфель ОВДП на 16,18 мільярда - НБУ
Портфель облігацій внутрішньої державної позики українських банків 19 липня зріс на 16,181 мільярда гривень (на 4,9%) - до 345,32 мільярда гривень, нерезидентів - на 2,062 мільярда гривень, до 69,124 мільярда.
11:28
"АрселорМіттал" скаржиться на великі екоподатки і просить не нагнітати ситуацію в Кривому Розі
"АрселорМіттал Кривий Ріг" не заперечує проти перевірок екологічної інспекції, і зацікавлене у зниженні викидів через збільшених витрат по сплаті екологічного податку, і водночас просить "не нагнітати соціальну напругу в Кривому Розі".
11:00
Яка українська горілка увійшла в ТОП-3 серед визнаних світових лідерів
Днями Асоціація Сомельє України підбила підсумки незалежної "сліпої" дегустації міцних напоїв, у ході якої новинку вітчизняного ринку ТМ Green Day EVOLUTION порівняли з кращими світовими брендами Швеції, Фінляндії, США та Франції.
10:55
"Держава в смартфоні": Зеленський закликав українців пройти опитування
Президент Володимир Зеленський попросив громадян України взяти участь в онлайн-опитуванні щодо труднощів у користуванні державними послугами
10:25
Компанія Коломойського не змогла вивести заставу за кредитом НБУ
Верховний Суд не дозволив компанії, підконтрольній Ігорю Коломойському, уникнути відповідальності перед Національним банком
09:55
Українець обікрав Microsoft на 10 мільйонів доларів
25-річний українець Володимир Кващук, працюючи тестувальником у Microsoft, "заробив" на подарункових картах компанії 10 мільйонів доларів
09:20
Фірма Гладковського отримала ще 78 мільйонів по таємній угоді з армією
В середині липня Автоскладальний завод №2 компанії "Богдан Моторс" отримав 78,2 мільйона гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення
09:00
Курс гривні перетнув психологічну позначку
Національний банк послабив офіційний курс гривні на 17 копійок, встановивши його на 19 липня на рівні 26,03 гривні за долар