"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

19 лютого 2021

Публікації
Борщ, що підкорює ринки Європи, США та ОАЕ. Як миколаївський підприємець вивів українські консерви у світ
Миколаївський підприємець виготовляє та експортує органічну консервацію. З чого все почалося і як борщ, сало, часник у банках та інші консервовані продукти з України почали підкорювати світ.
Колонки

Гра в приватизацію: Чому міста програють?

Держава отримує мільярди від прозорої приватизації. А що і як продають міста на приватизаційних аукціонах?

Розвиток бізнес-парків в Україні: перспективи формату

Чи спостерігається в Україні децентралізація ринку комерційної нерухомості і які перспективи розвитку бізнес-парків за межами великих міст.

За крок до віялових відключень

Чому штучне обмеження атомної генерації на користь теплової та відновлювальної може призвести до кризи в енергетиці.
Новини
20:00
Новини 19 лютого: марсохід здійснив вдалу посадку, Bitcoin сягнув трильйона капіталізації
Про що говорили сьогодні?
19:51
МАУ почне з березня відновлювати оригінальні маршрути
Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" з березня розпочинає поступове відновлення свої мережі рейсів та збільшить частоту на найбільш популярних напрямках
19:24
Донбас через війну втратив близько 10% ВВП України за 5 років - дослідження
Внаслідок війни з Російською Федерацією економіки Донецької та Луганської областей втратили понад 50 млрд доларів за 2014-2018 роки, що становить близько 10% валового продукту України за ці 5 років
18:46
Санкції проти Марченко ввели через завод, що забезпечує нафтопродуктами бойовиків – ЗМІ
Санкції проти дружини Медведчука Оксани Марченко і цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк ввели через те, що вони є власницями Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області, який фінансував бойовиків "Л-ДНР"
18:21
Втрачений нафтопровід України: РНБО вживатиме "невідкладних заходів" для повернення власності
На засіданні 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення вжити "невідкладних заходів" для повернення нафтопродуктопроводів "Самара – Західний напрямок" та "Грозний - Армавір - Трудова" у власність України
17:41
Firefly Aerospace Полякова доставить супутник для вивчення забруднень на Землі в рамках місії NASA
Компанія Firefly Aerospace, заснована українським інвестором Максом Поляковим, доставить в космос супутник General Atomics в рамках місії NASA з дослідження забруднень повітря на Землі
17:10
Регулятор утримався від операцій з валютою на міжбанку
Національний банк у період з 15 по 19 лютого не здійснював операцій з купівлі або продажу на міжбанківському валютному ринку
16:52
ЄС подвоїв внесок у фонд доступу до вакцин COVAX до 1 млрд євро
Європейський союз оголосив про збільшення свого внеску до фонду COVAX, який поширює вакцини від коронавірусу в бідні країни, з 500 млн євро до 1 млрд євро
16:39
Капіталізація Bitcoin наблизилась до трильйона доларів, новий ціновий рекорд
Ринкова вартість криптовалюти Bitcoin сягнула 956 мільярдів доларів, ціна пройшла позначку у 53 тисячі доларів та продовжує зростати
16:16
Гривня ослабла до євро на закритті міжбанку
19 лютого котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,85 - 27,87 гривні
16:10
Головний інсайт-2020 WOG – цінність компанії в адаптивності
Компанія WOG у 2020 році зберегла обсяг продажів нафтопродуктів на рівні 2019 року та на 10% виросла у непаливному рітейлі – про це в інтерв’ю RAU.ua розповіла Владлена Русіна, операційний директор мережі АЗК WOG.
15:56
WhatsApp все ж буде передавати особисті дані у Facebook
Месенджер WhatsApp, нова політика конфіденційності якого обурила користувачів через можливість передачі особистих даних до Facebook, вирішив все ж продовжити її оновлення
15:24
"Прозорро" та "Прозорро.Продажі" стануть акціонерними товариствами
Держпідприємства "Прозорро" та "Прозорро.Продажі" розпочнуть процес перетворення на акціонерні товариства, 100% акцій яких належить державі
14:53
Супутниковий інтернет Маска може невдовзі з’явитись в Україні
Супутниковий інтернет Starlink від SpaceX Ілона Маска може з’явитися в Україні наступного року, технологія доступна до передзамовлення
14:21
Рада підтримала за основу законопроєкт про "відкритий банкінг"
Верховна Рада на засіданні 19 лютого підтримала за основу законопроєкт №4364 "Про платіжні послуги", яким передбачається концепція відкритого банкінгу в Україні та інтеграція українського платіжного ринку з європейським
14:00
Фінансовий борг Іспанії досяг найвищого рівня за понад століття
Іспанія збільшила свій борг у 2020 році на 112,4 млрд євро - майже еквівалент річних витрат на пенсії в країні - через сильний вплив пандемії COVID-19.
13:45
Рада прийняла за основу законпроєкт про сертифікацію "Укренерго"
Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт № 3364-1-д, який дозволяє сертифікувати НЕК "Укренерго" як оператора системи передачі (ОСП) європейського зразка за моделлю ISO (independent system operator).
13:25
Справа Суркісів: Приватбанк вимагає відводу двох експертів
Приватбанк подає заяву про відвід від розгляду справи про оскарження ухвали, направленої на фактичне стягнення з банку майже 10 млрд грн (350 млн дол), двох експертів з питань права, які надали свої висновки на запит Верховного Суду, сумніваючись у неупередженості їхніх висновків.
13:10
"Північний потік-2" будують ударними темпами до дня Росії – розвідка
Служба зовнішньої розвідки стверджує, що Російська Федерація нехтує технологічними процедурами та екологічними обмеженнями, будуючи "Північний потік-2", оскільки поспішає закінчити його до 12 червня – дня Росії.
12:50
У 2020 році імпорт з РФ до України скоротився на 35% – торгпред
У 2020 році імпорт з Росії до України скоротився на 35%, а з країн СНД у цілому - на 29%.
12:25
Рада встановила пільгові ставки ввізного мита на низку товарів
Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №4410, який вносить зміни до розділу ХІ Митного тарифу щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості.
11:50
Шмигаль про закон про оборонні закупівлі: Основні підзаконні акти прийняті
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що основні підзаконні акти, необхідні для реалізації положень закону про оборонні закупівлі, прийняті, а державне оборонне замовлення цього року не зірване.
11:20
У США представлять нові санкції проти "Північного потоку-2" у п’ятницю - ЗМІ
США, швидше за все, поки утримаються від введення санкцій щодо будь-яких німецьких компаній у зв’язку з будівництвом газопроводу "Північний потік-2".
11:05
Шмигаль про Мінагрополітики: Сьогодні міністерство повноцінно може працювати
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що новостворене МінАПК "сьогодні повноцінно може працювати", за його словами, йде робота по повноцінному початку діяльності міністерства.
10:45
Нова соцмережа Clubhouse всього за пів місяця зібрала 4,5 млн учасників
Нова соціальна мережа аудіоспілкування Clubhouse стрімко набирає популярність у світі. За пів місяця кількість її користувачів зросла у 2 з гаком рази, досягнувши 8,1 мільйона.
10:15
Фактор Вітренка: Шмигаль і ОП пояснили, чому Зеленський ветував закон про конкурси на держпосади
Прем'єр Денис Шмигаль і Офіс президента заявили, що законопроєкт про відновлення конкурсів на держслужбу ветував президент, оскільки документ обмежує виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною. 
09:45
"Укрпошта" перенесла з 23 лютого на березень випуск марок, присвячених армії
"Укрпошта" перенесла дату введення в обіг поштових марок "Збройні Сили України. Сухопутні війська" з 23 лютого на 14 березня.
09:35
Курс валют на 19 лютого: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
19 лютого котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,83 - 27,86 гривні.
09:15
Зеленський ветував закон про відновлення конкурсів на держпосади
Президент Володимир Зеленський повернув до парламенту закон "Про внесення змін до деяких законів щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби".
09:00
Справа Суркісів на 350 млн доларів: Приватбанк вимагає відводу судді Верховного суду
Приватбанк вимагає відводу судді Верховного Суду Сергія Погрібного у справі про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами.
08:35
Марсохід NASA Perseverance сів на Марсі
Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance (Наполегливість) здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса.
08:20
Вітренко допустив збільшення податку на викиди СО2 для компенсації "зеленого" тарифу
На довгострокову перспективу опрацьовується таке рішення як збільшення податку на викиди СО2 та використання цих коштів для компенсації різниці виробникам "зеленої" електроенергії.
08:00
Маск повернув собі звання найбагатшої людини світу
Засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск 18 лютого повернув собі звання найбагатшої людини світу.